Ministarstvo regionalnog razvoja objavilo više javnih poziva za financiranje otočnih projekata

Autor: Tara Tomić 11.01.2024

Foto - PGŽ

Cilj je stvaranje povoljnog okruženja za razvoj civilnog društva na otocima

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Javni poziv za prijavu projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2024. godini.

Cilj je stvaranje povoljnog okruženja za razvoj civilnog društva na otocima, jačajući ulogu i kapacitete organizacija civilnog društva i podržavajući njihovo umrežavanje.

Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnog društva koje imaju sjedište i djeluju na području otoka, a koje su osnovane u skladu s posebnim propisom kojim se uređuje civilno društvo – udruge, zaklade, sindikati, udruge poslodavaca, privatne neprofitne ustanove, pravne osobe vjerskih zajednica i zadruge.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava ovog poziva iznosi 300.000 eura, pri čemu je minimalan iznos tražene financijske podrške 4000 eura, a maksimalan 10.000 eura, navodi eZadar. Prijave se podnose elektroničkim putem do 19. veljače 2024. godine.

Dodatno, Ministarstvo je raspisalo je i Javni poziv za dostavu prijedloga projekata za Program razvoja otoka u 2024. na koji mogu aplicirati jedinice lokalne i regionalne samouprave kao i javni poziv za provedbu “Hrvatski otočni proizvod“.

Više sa portala poduckun.net ...