Obilježena 25. obljetnica djelovanja Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama PGŽ

Autor: Nikola Cvjetović 30.11.2023

Foto PGŽ

U nastavku sjednice prezentirano je izvješće o stanju sigurnosti u cestovnom prometu na području Primorsko-goranske županije u prvih 10 mjeseci 2023. godini.

Rijeka - U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u Rijeci održana je 7. sjednica Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije na kojoj je ujedno obilježena i 25. obljetnica djelovanja savjeta. Tim je povodom predstavljena i prigodna brošura u kojoj su navedene brojne inicijative i aktivnosti koje je Županijski savjet u svom 25-godišnjem radu pokrenuo i ostvario u cilju rješavanje širokog spektra pitanja i problema iz iznimno kompleksnog područja sigurnosti prometa te je postao prepoznatljiv i izvan granica Županije. Sjednici je prisustvovala i zamjenica župana Marina Medarić koja je uručila priznanja zaslužnim članovima savjeta.

U nastavku sjednice prezentirano je izvješće o stanju sigurnosti u cestovnom prometu na području Primorsko-goranske županije u prvih 10 mjeseci 2023. godini. Podaci govore da se tijekom deset mjeseci 2023. godine dogodilo 3.036 prometnih nesreća odnosno 129 nesreća (4,4%) više u odnosu na deset mjeseci 2022. godine što predstavlja uobičajene manje oscilacije. Ono što zabrinjava je veliki broj i značajan porast poginulih osoba, čak 26, dok je u istom razdoblju 2022. broj žrtava bio 11.

Predstavljene su i mjere i aktivnosti kojima je cilj povećanje sigurnosti djece u prometu. Na sjednici je također najavljen plan i program rada za 2024. godinu koji uz brojne postojeće aktivnosti što se kontinuirano provode dugi niz godina donosi i nove koje se namjeravaju izraditi tijekom 2024. godine. U Planu posebna pozornost daje se organiziranom radu s najmlađim sudionicima u prometu iz razloga što se pozitivni stavovi o prometu koji se usvajaju u mladosti kasnije se vrlo teško mijenjaju pod utjecajem okruženja.


Više sa portala poduckun.net ...