Ove nedjelje „Zvončić zove u Plomin“

Autor: Marina Pauletić 13.05.2024

Foto: arhiva

Topliji vremenski uvjeti pogodovali su prijevremenoj cvatnji zvončića.

Plomin – „Zvončić zove u Plomin“ posljednja je u nizu manifestacija „Proljeće u Kršanu“ i predstavlja jedinstveno iskustvo doživljaja u idiličnom mjestu Plominu.

Zbog toplijih vremenskih uvjeta koji su pogodovali prijevremenoj cvatnji zvončića, manifestacija će se umjesto 25. svibnja održati u nedjelju, 19. svibnja s početkom u 10 sati.

„Manifestacijom obilježavamo povratak proljeća i bogatstvo prirodne i kulturne baštine, a posjetitelje želimo upoznati s gradićem čije bedeme i pročelja u ovo doba godine prekriva ugrožena biljna vrsta - prelijepi, zvonoliki cvjetovi zvončića (Campanula Istriaca) te plominsku brdovitu okolicu“, pojašnjavaju organizatori.

„Pozivamo svih da nam se pridruže na vođenom planinarskom obilasku s početkom u 10 sati, koji kreće iz staroga grada Plomina - mjesta velikih priča i prekrasnog pejzaža, sve do Plominske gore i livada koje podsjećaju na rajske vrtove. Naša voditeljica Kristina Načinović Jakovčić bit će tu da vas provede kroz ovu nezaboravnu pustolovinu“, pozivaju.

Staza je zahtjevna, obavezna je obuća za hodanje po neasfaltiranim putevima (adekvatna zatvorena planinarska obuća), štapovi za hodanje (preporuka), slojevita odjeća, dugačke hlače, dovoljno vode i okrjepa po želji te zaštita od sunca. Ukupna dužina iznosi 6,5 km (uspon i silazak) i vremenski traje 3 sata. I ove godine restoran Dorina za sudionike Zvončića ima u ponudi ručak po promotivnoj cijeni.

Prijave za sudjelovanje su obavezne do petka, 24. svibnja putem online obrasca https://forms.gle/TT6JnBuV4gbpvBKb6.

Kako je to izgledalo prošle godine pročitajte ovdje.

Više sa portala poduckun.net ...