Prirodoslovni muzej Rijeka – otvorene prijave za radionice „Proljeće u mom muzeju“

Autor: Marina Pauletić 22.03.2024

Foto: ilustracija

Proljeće u mom muzeju projekt je prirodoslovnih radionica namijenjen djeci koji praznike provode u gradu.

Rijeka - Cvrkut ptica i šarenilo proljetnica na svakom je koraku. Početkom travnja cvjetno se godišnje doba na tri dana useljava u Villu Negroni s edukativnim radionicama Proljeće u mom muzeju.

Prirodoslovni muzej Rijeka proljetne avanture sprema, „Zemlja i ja, prijatelja dva!“ nova je prirodoslovna tema: Kad bi Zemlja pričati znala sigurno bi rekla da je možda ponekad boli glava. Nije joj lako biti treća od Sunca i zbog toga brinuti da joj ne ispari sva voda. Mijenjati ruho za baš sva godišnja doba, što znači da je svugdje na Zemlji i drugačija boja. Koliko samo posla ima ona, dok stavi u red sva bića svoja. Piruete oko sebe izvoditi zna, zbog čega spavati još nije stigla i uvijek joj nešto prekida san, jer je baš mi ljudi koristimo kao svoj stan. Bez obzira na sve što ju je snašlo, ipak pronađe vremena za sve, pa je tako odlučila da ima svoj dan u travnju kako bi svi mi mislili na nju.

PROLJEĆE U MOM MUZEJU, 2. - 4. travnja

Proljeće u mom muzeju projekt je prirodoslovnih radionica namijenjen djeci koji praznike provode u gradu. Namijenjen je malenim prirodoslovcima koji žele doznati više o tajnama prirode koja ih okružuje. Djeca će kroz edukativne i interaktivne radionice, društvene igre i timski duh uroniti u svijet Muzeja kroz ulogu malih prirodoslovaca. Imat će priliku učiti o golemoj riznici prirodoslovnih tajni na zanimljiv, drugačiji i neobičan način.
prijave se zaprimaju do 29. ožujka ili do popunjenja mjesta
program se odvija u Muzeju u Rijeci, od utorka, 2. travnja do četvrtka, 4. travnja od 9.30 do 12.30 sati

- namijenjen je djeci starosti od 6 do 10 godina;
- s obzirom na ograničen broj slobodnih mjesta, sudjelovanje je potrebno najaviti na e-mail anita@prirodoslovni.com.;
- radionice za sva tri dana se naplaćuju 15,00 eura po djetetu. U cijenu je uključen materijal i pribor za rad. Plaćanje se izvršava u Muzeju na prvi dan radionice (2. travnja);
- radionica dnevno traje tri sata pa se preporuča da djeca sa sobom uzmu marendu i bočicu vodu;
- autorica i voditeljica programa: Božena Viduka, mag.lik.ped., vanjska suradnica;
- edukativni program realiziran je uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

NAPOMENE ZA RODITELJE:

Pratitelj djeteta ima besplatan ulaz u Muzej.

Podaci prikupljeni u prijavi koristiti će se samo u svrhu organizacije edukativnog programa te se u druge svrhe se neće koristiti.

Fotografije snimljene na programu mogu biti objavljenje na mrežnim stranicama Prirodoslovnog muzeja Rijeka u svrhu informiranja o programu. Ispitanik može podnijeti zahtjev za uklanjanjem fotografija s mrežnih stranica Prirodoslovnog muzeja Rijeka na adresu elektroničke pošte: gdpr@prirodoslovni.com.

Više sa portala poduckun.net ...