RockeRin - mjuzikl iz školskih klupa

Autor: Tara Tomić 01.06.2024

Nakon uspješno realiziranog projekta PjesmaRica u kojima zborovi Rijeke i okolice pjevaju obrade riječkih pop rock pjesama, osmišljen je nastavak u vidu novog riječkog mjuzikla!

Rijeka - 13 riječkih pjesama s nosača zvuka PjesmaRica i PjesmaRica 2 povezano je i uklopljeno u simpatičnu srednjoškolsku priču o djevojci Marianne koja se iz Irske vraća u Rijeku i tu upoznaje Jakova, Violu i novo društvo u našem gradu.

Uz puno dobre i poznate riječke glazbe, preko 30 učenika iz osnovnih i srednjih škola cijele Primorsko - goranske županije pleše, pjeva i glumi po scenariju kojeg je napisala Iva Močibob, profesorica Hrvatskog jezika u Osnovnoj školi Trsat, frontmenica grupe TuRisti i poznata riječka ENI-ca. Uz glazbenu produkciju i gitaru Darka Terlevića, na pozornici mu se priključuje i bend uživo kojeg čine Dino Šimonović (bubanj), Dorian Cuculić (klavijature) i Nikola Mesarek (bas gitara). Prateće vokale pjevaju učenice Maja Bogdanović (OŠ Zamet), Leda Turato i Lina Banić (PRHG, GŠIMR). Koreografiju i scenski pokret osmislila je Ana Cvitak uz pomoć Lane Perinić i Monike Miškulin, a vokalna mentorica je Jelena Fabijan. Nositelji projekta su Osnovne škole Zamet, Kantrida i Trsat uz Udrugu za glazbeno - scensko stvaralaštvo "Arij". Pokrovitelji projekta su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Primorsko - goranska županija i Grad Rijeka.

Mjuzikl se izvodi 4. i 5. lipnja u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u 19:30 sati.

Karte se mogu kupiti putem platforme mojekarte.hr po cijeni od 8 eura.

Više sa portala poduckun.net ...