Turistički vodiči proslavili svoj dan uz humanitarni pub kviz u Bačvi

Autor: Marina Pauletić 28.02.2024

Humanitarni kviz pomaže Udruzi Koga briga.

Rijeka - Utorak u pubu Bačva, rezerviran je za Grif humanitarni pub kviz s ciljem pomaganja Udruzi Koga Briga, a sinoć je drugu godinu za redom taj kviz bio i obojan bojama našeg Kvarnera jer su sva pitanja bila o našem kraju.

Povod tome bila je proslava Međunarodnog dana turističkih vodiča, tako je Leo Kovač, domaćin kviza, sva pitanja sastavio potaknut poviješću, znamenitostima, posebnostima i ljepotama Kvarnera uz malu pomoć članova Udruge turističkih vodiča Liburnia. Sudionici su čuli, između ostalog, da je Josip Belušić rodom iz okolice Labina 1890. patentirao danas sveprisutni brzinomjer, ali i što je bila inspiracija pomorcu Franji Matkoviću da davne 1919. godine nogometni klub nazove Orijent.

„No osim dobre zabave, važno je i to što je ovo tradicionalni humanitarni kviz kojeg organizira Udruga Koga briga, a vodiči su svojom simboličnom donacijom htjeli doprinijeti zajednici u kojoj žive i rade i tako proslaviti svoj dan. Na kraju čestitamo mladim vrsnim poznavateljima našeg kraja, njih preko sto trideset koji su sudjelovali u kvizu, a dakako posebne čestitke pobjedničkoj ekipi Draženje i zabava j.d.o.o.!“, poručuju iz Udruge turističkih vodiča Liburnia.

Više sa portala poduckun.net ...