U subotu na Brajdi 1. Memorijalni turnir Orlando Rivetti

Autor: Nikola Cvjetović 26.10.2023

Boćarski turnir, ako vrijeme dopusti, bit će od 11 sati, turnir u kartanju na rasporedu je od 13 sati.

Rijeka - Boćarski klub Brajda ove će se subote sjetiti jednog riječkog velikana, u Parku Eugena Čulinovića slavit će se život čovjeka koji je obilježio jednu eru Grada Rijeke – Orlanda Rivettija.

Orlando Rivetti bio je i ostao jedno od najprepoznatljivijih pera pisane sportske riječi, ne samo u Rijeci, bio je puno više od sportskog izvjestitelja i kroničara, bio je puno više od komentatora i kolumniste. Bio je – Novinar. Dvadeset i četiri sata dnevno, sedam dana tjedno, 365 dana u godini. Bio je Novinar kakvi se ne rađaju često, imao ih je ovaj grad nekoliko, hoće li ih ikad više imati to je već drugo pitanje.

Orlandu Rivettiju u čast na Brajdi će se igrati boće, svi koji su poznavali Orlanda znali su kakvu je imao strast prema ovom sportu, možda je ona prema nogometu i košarci u javnosti bila izraženija, ali boćanje i sve ono što je kroz njega implementirano, poput tradicije i druženja, bili su njegov način života. Na Brajdi će se igrati i turnir u briškuli i trešeti, svi oni koji su poznavali Orlanda, znali su kako je strastven bio kada su u pitanju partije karata, nije to bila puka dokolica, to su bili rituali.

Pomagati drugome bio je također njegov životni kredo, pa će tako i 1. Memorijalni turnir Orlando Rivetti imati tu jednu notu jer sve što se na cjelodnevnom druženju uprihodi ostat će Boćarskom klubu Brajda. Zašto? Zato što bi i Orlando to tako htio. Jamačno.
Dakle, svi vi koji ste poznavali Orlanda Rivettija, svi vi koji ste željno iščekivali njegovu kolumnu, gutali svaku napisanu riječ, svi vi kojima Orlando Rivetti i danas nedostaje osjećajte se pozvanima doći u subotu na Brajdu. Zajedničkim druženjem prisjetit ćemo se čovjeka koji je uvijek mislio na svoju obitelj, poznanike, prijatelje, čitatelje, gledatelje, koji je uvijek mislio na svoju Brajdu i naravno na Rijeku. Okupimo li se u dovoljnom broju možda nam se u jednom trenutku učini da Orlando nikad i nije otišao. A mi i znamo da nije otišao!

Okupljanje na ovom druženju posvećenom jednom riječkom velikanu započet će od 10 sati, kada će se moći prijaviti za nastup na boćarskom ili na turniru u briškuli i trešeti. Boćarski turnir, ako nam to vrijeme dopusti, bit će od 11 sati, turnir u kartanju na rasporedu je od 13 sati. Kotizacija za jedan od tih nastupa bit će 5 eura, po osobi naravno, a kotizacija uključuje i obrok. Od 17 sati Orlandu će zasvirati i Kantridersi.
Za nastup na boćarskom turniru ili na turniru u briškuli i trešeti možete se prijaviti i na brojeve telefona: 098 9822 398, odnosno 091 235 3133.

Više sa portala poduckun.net ...