[VIDEO] Obilazak građevine Preda u Kastvu

Autor: Sanja Monar 18.05.2023

Riječ je o građevini Preda koja će se rekonstruirati iz građevine poslovne namjene u građevinu društvene namjene

Kastav - Danas je u Kastvu održan obilazak građevine Preda koja će se rekonstruirati iz građevine poslovne namjene u građevinu društvene namjene.

Riječ je o obnovi brownfield lokacije bivšeg industrijskog postrojenja koja će se prenamijeniti u društveno korisnu infrastrukturu te time doprinijeti revitalizaciji napuštenih resursa. -Obnova napuštenog kompleksa usmjerena je na cjelokupno stanovništvo Grada Kastva zbog pristupačnosti objektu, sigurnosti same infrastrukture te osnaženih mjera energetske učinkovitosti. Projekt je usmjeren na osobe s invaliditetom te osobe smanjenih mogućnosti kretanja, zatim na poduzetnike zbog pružanja mogućnosti korištenja poslovnih prostora unutar objekta, na organizacije civilnog društva otvaranjem multifunkcionalne dvorane te djelatnike gradske uprave sa sigurnijim uvjetima za rad. Dakle, projekt ima pozitivan utjecaj na gospodarstvo putem osnaživanja poduzetničke aktivnosti i aktivnosti organizacija civilnog društva te zadovoljava potrebe za dostupnim, sigurnim i većim prostornim kapacitetima za funkcioniranje rada gradske uprave, ističu iz Grada Kastva.


Na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik Kastva Matej Mostarac sa suradnicima te predstavnici sudionika u gradnji, a što smo sve saznali, pogledajte u videu u nastavku...

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...