[VIDEO/FOTO] Maja Babin 26. kraljica Riječkog karnevala, druga pratilja je Kristina Vlastelin iz karnevalske skupine Zijat, sost, tancat i pit

Autor: Nikola Cvjetović 20.01.2023

maja_babin_kraljica_rijeckog_karnevala_2023_1_01

U nastavku pogledajte veliku fotogaleriju i video prilog...

izbor_za_kraljicu_rijeckog_karnevala_2023_maja_babin__3_

Rijeka - Jubilarni četrdeseti po redu Riječki karneval večeras je u Dvorani mladosti okrunio svoju novu kraljicu Maju Babin iz karnevalske skupine Draške maškare, koja se zagrnula zlatnim plaštem i zajedno s Meštrom Sandijem preuzela ključ Grada i označila početak vladavine maškara, kratkih četiri tjedna, sve do Međunarodne karnevalske povorke 19. veljače.

izbor_kraljice_rijeckog_karnevala_2023__1_

Na ovogodišnjem Izboru kraljice Riječkog karnevala snage je odmjerilo sedam kandidatkinja, koje su pred karnevalski žiri stavile tešku odluku, a žiri je odlučivao u slijedećem sastavu: Dora Pilepić, kraljica Riječkog karnevala 2020.-2022., Anton Škrobonja, bivši meštar Riječkog karnevala (Meštar Toni), Željka Bet Jurčević predstavnica Erste & Steiermärkische Bank d.d., Maja Stepančić, tajnica Riječke udruge karnevalista, Vladimir Butković, dopredsjednik Hrvatske udruge karnevalista, Josip Silov, potpredsjednik Europskog udruženja karnevalskih gradova (FECC) i Andrej Poropat, predstavnik Renault Adria P.A. Škurinje. Nova Kraljica je uz mnoštvo poklona ovogodišnjih pokrovitelja dobila i posebno dizajnirani poklon Zlatarne Grabušić.

izbor_za_kraljicu_rijeckog_karnevala_2023_maja_babin__2_

Kao kandidatkinju koja se najviše iskazala svojim plesnim, glazbenim i maškaranim umijećem žiri je odabrao Maju Babin, a u stopu su je pratile prva pratilja Laura Božović iz karnevalske skupine Škrljevske maškari i druga pratilja Kristina Vlastelin iz karnevalske skupine Zijat, sost, tancat i pit.

izbor_kraljice_rijeckog_karnevala_2023__2_

Kako bi kandidatkinja zasjala u najboljem mogućem svjetlu pomogla je i njezina karnevalska grupa, a ovogodišnja grupa koja je briljirala i osvojila nagradu za najkarnevalskiji nastup je Škrljevske maškari.

Tijekom večeri za izvrsnu atmosferu pobrinuo se već uvježbani i šaljivi voditeljski dvojac, Josip Krmpotić i Robert Ferlin, uvijek dobro raspoložen Šajeta, a maškarani DJ D.G. puštao je najbolje karnevalske i poznate pjesme.

izbor_za_kraljicu_rijeckog_karnevala_2023_maja_babin__5_

Dora Pilepić, najdugovječnija Kraljica Riječkog karnevala, nakon tri godine predala je krunu i zlatni plašt svojoj nasljednici, a gradonačelnik Marko Filipović predao je ključ grada Meštru Sandiju i time označio početak vladavine maškara.

Tijekom jubilarnog četrdesetog Riječkog karnevala očekuju nas brojni zabavni programi, a neće nedostajati dobre glazbe, puno plesa, unikatnih maski i uvijek dobro nam došlog smijeha. Krenulo je peto godišnje doba, a vaša jedina zadaća je da budete što želite i dođete na Riječki karneval.

VIDEO