Vodnjanska špaleta – Spaleta dignanese ovog Uskršnjeg ponedjeljka

Autor: Marina Pauletić 04.04.2023

I ove godine organizatori će organizirati potragu za skrivenom špaletu. Pronalazitelj će špaletu odnijeti kući kao nagradu.

Vodnjan - Na današnjoj konferenciji za novinare najavljena je dvanaesta po redu manifestacija „Vodnjanska špaleta – Spaleta dignanese“. Ovogodišnju manifestaciju najavili su organizatori Mikela Buršić Lisjak i Milan Buršić, ujedno i začetnici manifestaicje, te direktorica Turističke zajednice grada Vodnjana Morena Smoljan Makragić kao suorganizator.

Manifestacija se održava na Uskršnji ponedjeljak na Stanciji Buršić. Sama manifestacija započinje u sportskom duhu, urkom „8. Špaleta run“ s početkom u deset sati. Utrka je dio ciklusa utrka „Teći, isti, piti“. Trčati se može tri ili šest kilometara stazom koja ide između višestoljetnih maslinika. Domaćini su za sve natjecatelje osigurali prigodnu majicu koja je dio startnog paketa te odličnu marendu nakon ulaska u cilj. Za najbrže u oba dvije kategorije osiguran je poklon paket.

Ove je godine ISTRun Eat Drink karavana prilagođena i najmlađima u posebnoj „teći ići mići“ kategoriji predškolskog uzrasta. Najbrži djevojčica i dječak će na cilju biti nagraženi unikatnim lutkama proizvođača „Ići mići“ koji su se savršeno uklopili u ovogodišnju manifestaciju. Ovo je prva od pet utrka koje sljubljuju jedinstveni „Teći, isti, piti“ doživljaj.

Program manifestacije nastavlja se u 12 sati kada se manifestacija službeno otvara za posjetitelje i kada kuhinja kreće s izdavanjem jela. Posjetitelji će i ove godine moći uživati u bogatom meniju koji se sastoji od špalete „giravolta“ pripremljene na domaćem maslinovom ulju, nezaobilazne pince, fritaje sa šparogama, palente s travama, domaće pašte sa špaletom a pripremat će se i maneštra te kapuz sa špaletom i pršutom, sve to po promotivnoj cijeni od 10 eura.

Tokom dana posjetitelji će imati prilike posjetiti sajam autohtonih proizvoda, sudjelovati u tradicionalnim uskršnjim igrama, roditelji će moći svoju djecu ostaviti u dječjem kutku od 14 sati gdje će djeca zajedno sa stručnim osobljem uživati u društvu Zemlje zabave. Ranch Nemir i sjena i ove će godine biti prisutan sa svojim konjima te će posjetitelji moći jahati. Istra buggy pripremio je posebne ture na području Vodnjanštine.

I ove godine organizatori će organizirati potragu za skrivenom špaletu. Pronalazitelj će špaletu odnijeti kući kao nagradu.

Za dobru atmosferu, tokom dana će biti muzika uživo, a navečer u 18 sati atmosferu će još dodatno začiniti Gustafi svojim koncertom.

„Pridružite nam se i porvedite s nama uskršnji ponedjeljak!“, pozivaju organizatori.

Više sa portala poduckun.net ...