Završena osma ASA: Najatraktivniji automobilski događaj u regiji privukao stotine znatiželjnih građana

Autor: Portal Poduckun 13.06.2024

Auto Sport Adria je tako potvrdio status jednog od najatraktivnijih automobilskih događaja u regiji.

Pula - Završilo je osmo izdanje Auto Sport Adrie, elitnog događaja koji povezuje vrhunsku gastronomiju, jedinstvene lokalitete, zabavu i poslovno umrežavanje s vožnjom superautomobila.

Stotinjak sudionika iz cijelog svijeta od petka do nedjelje je krstarilo Hrvatskom, uživajući na nekim od najatraktivnijih cesta Lijepe naše, oduševivši i građane koji su skupocjene automobile mogli razgledati u zagrebačkom Z Centru, na pulskoj rivi pored Arene i Fažani.

Premium automobilima marki Lamborghini, Bentley, Aston Martin, Ferrari, McLaren, Jaguar, Rolls Royce, Porsche, Audi, Mercedes i BMW sudionici su prevalili gotovo tisuću kilometara posjetivši Zagreb, Grobnik, Pulu, Poreč, Nacionalni park Brijuni i Motovun.

Cijeli doživljaj su uveličala i dva posebna gosta, najbrži električni hiper-automobil svijeta Rimac Nevera te spektakularni KTM X-Bow GT-XR.

- Hrvatska je posebna, ne samo zbog nevjerojatne gastro ponude, već i prekrasne prirode te odličnih prometnica. Ono što su Stelvio Pass u Italiji ili Grossglockner u Austriji, kod nas su Jadranska magistrala te ceste kroz Baranju ili Istru, zbog čega se ovdje snimaju reklame za gotovo sve važnije svjetske automobilističke brendove, rekao je Kristijan Semulić iz organizacijskog tima.

Sudionike su tijekom cijela četiri dana pratili vrhunski chefovi Jure Tomič, Toni Herceg, Dalibor Pavlović i Zlatko Belužić, pripremivši im na svakoj lokaciji nezaboravno gastronomsko iskustvo:

Jela smo spravljali od ekskluzivnih namirnica iz doslovno cijelog svijeta. Što iz Japana, što iz Francuske, najbolje iz Hrvatske, bilo je doslovno svega što možete poželjeti. Od fenomenalnog francuskog kavijara do najsvježijeg voća naših OPG-ova, rekao je Belužić.

Puni dojmova, nakon četiri dana istinskog hedonizma, sudionici su uz grmljavinu moćnih motora napustili Hrvatsku uz obećanje kako će se vratiti već na sljedeći Auto Sport Adria koji će se održati u rujnu.

Možda i najimpresivnijim izdanjem do sada, Auto Sport Adria je tako potvrdio status jednog od najatraktivnijih automobilskih događaja u regiji, koji njeguje drugačiju vrstu turizma i promiče Hrvatsku među ljubiteljima oktanske zabave diljem svijeta.

Vrijednost ovog događaja prepoznala je i policija, koja je cijelim putem pratila sudionike, kao i Turističke zajednice Istre, Pule i Poreča te Grad Pula.

Više sa portala poduckun.net ...