Advent u Viškovu

Autor: Nikola Cvjetović 29.11.2023

Bogat program Adventa u Viškovu.

Viškovo - Adventsko ruho i ove godine ogrnuti će Viškovo, najavljujući dolazak najljepšeg i najčarobnijeg doba godine. Razdoblje došašća ili adventa ispuniti će prigodni programi u kojima će moći uživati sve generacije i s veseljem krenuti ususret Božiću – blagdanu mira, veselja, ljubavi i nade.


U melodijama Božića
Najljepše doba godine ne bi bilo isto bez čarolije poznatih i dragih melodija u koje će Vas uvesti KUD „Halubjan“. U nedjelju, 10. prosinca u 19:00 sati u Domu hrvatskih branitelja održati će božićni koncert koji će Vas provesti kroz pravu blagdansku pjesmaricu. Poseban ritam božićnim skladbama dati će Limena glazba Marinići. Glazbena priča Limene glazbe, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, čuti će se u svim viškovskim naseljima. „Adventska promenada po Halubju“ , uz pratnju Djeda Božićnjaka, započinje u srijedu, 20. prosinca u 17:00 sati na trgu pokraj rotora na Marinićima. Pozivamo Vas da ih dočekate u svojim naseljima na sljedećim lokacijama:
17:00 Marinići – novouređeni trg pokraj rotora Marinići
17:30 Viškovo - trg ispred crkve sv. Mateja
18:00 Sroki - kod autobusne stanice u Srokima
18:30 Kosi - šterna u Kosima
19:00 Marčelji – Stara škola Marčelji
19:30 Globići – šterna u Globićima
20:00 Mladenići – centar


Tradicionalni božićno - novogodišnji koncert Limene glazbe Marinići održati će se u subotu, 23. prosinca s početkom u 20:00 sati. Publika će imati priliku uživati u atraktivnoj glazbenoj večeri s raznolikim repertoarom blagdanskih melodija i svjetskih glazbenih hitova - savršen i svečan uvod u nadolazeće blagdane.

Advent za najmlađe
Čaroliji Božića najviše se raduju oni najmlađi, a programi pripremljeni za njih učiniti će iščekivanje još slađim i uzbudljivijim. Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora za djecu je pripremila predstavu „Veseli Balogov Cirkus“. Koju poruku donosi ova dinamična i vesela predstava pogledajte u utorak, 05. prosinca u 18:00 sati u Domu hrvatskih branitelja.
U srijedu, 06. prosinca u 17:00 sati pridružite se dočeku sv. Nikole uz prigodne melodije grupe IN BETWEEN i recitacije Čakavčića OŠ „Sveti Matej“. Turistička zajednica općine Viškovo poziva najmlađe na trg ispred crkve sv. Mateja: zapjevajmo zajedno, neka naša pjesma i veselo raspoloženje pozovu sv. Nikolu.


„Božićna čarolija“ naziv je za ugodno zajedničko druženje djece, roditelja i zaposlenika Dječjeg vrtića Zvončica koje će u četvrtak, 14. prosinca popratiti pjesma, ples i dobra zabava. Osnovna škola „Sveti Matej“ upriličiti će žive jaslice u ponedjeljak, 18. prosinca u 16:30 ispred Doma hrvatskih branitelja, a zatim izvesti božićnu priredbu „Okitimo se duhom Božića“.

Darivanjem mislimo na druge.
Iskusite istinski duh Božića uz darivanje i pomaganje potrebitima, ali i druženje uz dobro društvo prijatelja, obitelji i dragih osoba. Udruga Halubajke Viškovo organizira 21. Humanitarnu božićnu reviju s ciljem promicanja humanitarnog djelovanja i pomoći najpotrebnijima. I ove godine prikupljati će se donacije za pomoć u radu Doma za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić. Uz domaćina, Udrugu Halubajke, programu će se pridružit gosti: Mažoretkinje Grada Crikvenice, Mažoretkinje Selce, Halubajske mažoretkinje, Plesni klub Fiume, Plesni klub Believe, Plesni klub Dance Queen, Mići Čakavčići OŠ „Sveti Matej“, klaunica Karmelina i klaun Rudi. Božićna revija održati će se u subotu, 16. prosinca u 18:00 sati u Domu hrvatskih branitelja.
U nedjelju, 10. prosinca od 09:00 do 13:00 sati na trgu ispred crkve sv. Matej održati će se božićni sajam. Prošetajte između štandova punih ručno izrađenih i prigodnih ukrasa, nakita, rukotvorina i domaćih proizvoda. Podržite kreativnost i predanost izlagača, istražite raznolikost proizvoda i pronađite jedinstvene božićne poklone.
Blagdanska marenda i druženje ispred Doma hrvatskih branitelja očekuje Vas u petak, 22. prosinca u 11:00 sati. Vesele božićne melodije grupe IN BETWEEN pružiti će idealno ozračje i priliku za ugodno prijepodnevno druženje sa obitelji i prijateljima.
Ovim putem Turistička zajednica Općine Viškovo i Općina Viškovo svim svojim mještanima žele sretan Božić te uspješnu i sretnu 2024. godinu!.

Više sa portala poduckun.net ...