[VIDEO] „Bura z Učki“ - nova pjesma Koktelsa i All Starsa posvećena našemu kraju

Autor: Marina Pauletić 09.05.2024

- Uglavnom voleli bimo z ovun pjesmun da osjetite taj dih domaćega kraja, poručuju izvođači.

Opatija – Koktelsi imaju novu pjesmu! Jedan od najpoznatijih bendova domaćega kraja danas je premijerno izdao svoju novu pjesmu snimljenu u suradnji s najvećim zvijezdama Istre i Kvarnera. Pjesma naziva „Bura z Učki“ posvećena je upravo planini koja se izdiže nad Liburnijskom rivijerom i istarskim poluotokom.

„Ovo je pjesma za naši nonići ki su nan pustili ovaj lepi kraj, sve užanci i vrednosti ke nesmemo pozabit. Ovo j pjesma o Bure, vetru ki zrak očisti od negativneh misli, ki su maglu i blato raspuše, da budemo zdravi i rumeni, a i na bure se najboje pršuti suše. Ovo j pjesma o Učke velemu bregu i plavemu kvarneru, o moru i ribe ča z ognjišća diši i vinu čije su zlatne kapi i potaknule inspiraciju da ovi stihovi najdu melodiju pa da se rodi ova pjesma. I na kraje ovo je pjesma za Nas, našu kompaniju i našu decu, da i kada nas ne bude bilo imaju ča zakantat va konobe da ih srhi pasaju“, poručuju iz benda.

Na pjesmi su uz Koktelse surađivali sljedeći izvođači: Dražen Turina Šajeta, Alen Vitasović, Serđo Valić i Pere Banko, Mario Battifiaca, Martina Majerle, Duško Jeličić, Sergio Pavat, Klapa Kastav, Joso Butorac, Robert Ferlin, Zoran Kinkela - Mežnjar.

„Uglavnom dok se svi diče i poštuju se svoje, mi smo često preskromni i sramežljivi i ne štimamo dosta to ča imamo pa onda ispada ko da tega ni ili da to ne vredi! Zato je ova pjesma i okupila Kvarnersko Istarski glazbeni All Stars, da pokažemu svu raskoš talenta, ki smo i ča smo. Kako bi Thompson rekal, neka vide da nas ima!“, nastavljaju Koktelsi.

Ideja o pjesmi rodila se još 2020. godine, no planove je poremetila korona. Sada, 2024., izvođači su okupirali studio Roberta Grubišića koji je napravio aranžman te je pjesma stih po stih dobila sve elemente. Za glazbu i tekst zaslužan je Nikola Peršić, mix master je studio Adria Records, a izdavač Music Star Records. Nadaju se i video spotu do kraja godine.

„Uglavnom voleli bimo z ovun pjesmun da osjetite taj dih domaćega kraja, da će van zbudit neku lepu emociju i uspomenu, i ča je najbitneje da ostanete tu živet, ki mora prodat neka proda nisu neka bajna vremena, ali škoda bi bilo da va oven kuse raja, kega su Nan naši stari pustili, neki drugi uživa!“, zaključuju Koktelsi i All Stars.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...