Ciklus javnih predavanja o aktualnim pravnim temama: „Što treba znati o zaštiti osoba starije životne dobi s obiteljsko-pravnog pogleda?“

Autor: Marina Pauletić 18.06.2024

Foto: ilustracija

Ulaz na predavanje je slobodan.

Opatija - U opatijskoj Villi Antonio u srijedu, 19. lipnja s početkom u 17:00 sati održat će se predavanje na temu: „Što treba znati o zaštiti osoba starije životne dobi s obiteljsko-pravnog pogleda?“. Na ovom događaju u ulozi predavačice sudjelovat će izv. prof. dr. sc. Sandra Winkler.

Ulaz na predavanje je slobodan.

Riječ je o događaju iz ciklusa javnih predavanja koje pokreće Jean Monnet Međusveučilišni centar izvrsnosti Opatija kojem je cilj građanstvu i najširoj zajednici približiti pojedine pravne teme koje su u određenom trenutku aktualne i bude interes javnosti.

Osobe starije životne dobi čine značajni dio današnje populacije. Premda živimo u društvu koje vrlo brzo stari, još se uvijek premalo govori o zaštiti najstarijih među nama. Ipak, u današnjici sve se više pravno promišlja o zaštiti potreba osoba starije životne dobi. S time u vezi, nakon kratkog uvoda o samoj strukturi današnjih obiteljskih zajednica, profesorica će se konkretno osvrnuti na pravo uzdržavanja, na neke aspekte skrbništva i na pravo ostvarivanja osobnih odnosa s članovima obitelji, a sve to naglašavajući načelo obiteljske solidarnosti.

Ukratko o predavačici

Sandra Winkler je izvanredna profesorica i predstojnica Katedre za obiteljsko pravo na Pravnom fakultetu u Rijeci. Aktivno sudjeluje na međunarodnim i domaćim seminarima i skupovima te objavljuje znanstvene radove i članke uglavnom iz područja obiteljskog prava i europskog obiteljskog prava na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku. Aktivno sudjelovanje u različitim istraživačkim timovima u okviru europskih, hrvatskih i talijanskih projekata omogućilo joj je razvoj znanstvenih vještina u međunarodnom okruženju.

Više sa portala poduckun.net ...