Deseti međunarodni susret kolekcionara militarije - vojne memorabilije, policijskog i vatrogasnog znakovlja i starina ove subote u Hangaru

Autor: Nikola Cvjetović 09.09.2022

Nakon susreta, u dvorani doma ''Hangar“, u 13:30 sati Neven Materljan održat će multimedijalno predavanje 'Hrvatska tanka plava linija'...

Matulji - Hrvatsko društvo kolekcionara militarije organizira 'Deseti međunarodni susret kolekcionara militarije - vojne memorabilije, policijskog i vatrogasnog znakovlja i starina' koje će se održati u subotu, 10. rujna od 7 do 13 sati, u prostoru 'Društvenog doma – Hangar'.

U sklopu susreta, bit će izložene ratne karte i fotografije te delaborirano trofejno oružje iz perioda Domovinskog rata, koje izlaže 'Karlovački počasni vod - ZNG 91'. Airsoft udruga 'Sabaka' predstavit će svoju airsoft opremu, specijalist za vojno naoružanje i opremu Čestmir Komarek, izložit će školska i delaborirana sredstva iz perioda Domovinskog rata, dok će Damir Batistić izložiti dio kolekcije Policijskih odora iz perioda Domovinskog rata.

Uz najavljeno, bit će predstavljena i izložena atraktivna starodobna vojna vozila i motori privatnih kolekcionara Liburnijskog kraja i Slovenije, iz perioda Domovinskog rata i drugog svjetskog rata. Nakon susreta, u dvorani doma ''Hangar“, u 13:30 sati Neven Materljan održat će multimedijalno predavanje 'Hrvatska tanka plava linija' – Hrvatske policijske odore i oprema, korištena, na početku Domovinskog rata.

Ulaz na prostor susreta i predavanje, za sve posjetitelje, je besplatan.

Više sa portala poduckun.net ...