Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu bilježi rekordan broj polaznika programa "Menadžment kamping resorta"

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 14.02.2022

wp-content/uploads/2020/06/fakultet-u-menadzmentu-u-turizmu-ika-2020-aneks-zgrada-5.jpg

Danas u 9,00 sati, svečanim otvaranjem započinje šesti po redu program cjeloživotnog obrazovanja „Menadžment kamping resorta" na koji je prijavljen 51 polaznik.

Ika - U okviru Europskog zelenog plana, kampovi postaju jedan od najkonkurentnijih oblika smještaja, a COVID pandemija učinila ih je apsolutnim pobjednikom – u Republici Hrvatskoj kampovi su u 2021. godini ostvarili samo 8% manje noćenja u odnosu na 2019. godinu te se očekuje da će 2022. godina označiti povratak na rezultate najboljih godina. Visoku kvalitetu kampova Hrvatska može zasigurno zahvaliti i obrazovanju. Da je interes velik, dokazuje rekordan broj prijavljenih na jedinstveni program cjeloživotnog obrazovanja koji se tradicionalno organizira u veljači na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci.

Danas u 9,00 sati, svečanim otvaranjem započinje šesti po redu program cjeloživotnog obrazovanja „Menadžment kamping resorta" na koji je prijavljen 51 polaznik. Zanimljivost ovogodišnjeg programa je njegova internacionalizacija. Naime, među prijavljenima je jedan polaznik iz Rusije, dvoje iz Slovenije, jedan is Srbije i jedan iz Bosne i Hercegovine. Nastava koja se odvija kroz dva tjedna uključuje 60 sati online nastave te terensku nastavu koja se održava u Premium kamping resortu Krk gdje će se polaznici, osim smještaja u mobilnim kućicama i međusobnog upoznavanja i transfera znanja, praktično upoznati s operacijama u kampovima te će imati priliku razgledati mega-kamper Morello ali i razgledati još dva kampa - 4* i 5*.

Za zanimljivu, interaktivnu, modernu i praktično orijentiranu nastavu ove godine pobrinuti će se rekordan broj predavača - njih 34! Osim eminentnih profesora s Opatijskog Fakulteta, predavanja će održati i vrhunski stručnjaci iz prakse, partneri najuspješnijih poduzeća, a ove godine po prvi put na programu sudjeluje i četiri vrhunska gosta predavača iz inozemstva: Uwe Frers, direktor ADAC Pincamp – najvećeg automobilskog kluba na svijetu, Cristiano Bozzetti, direktor marketinga tvrtke CRIPPA – jednog od najvećih proizvođača mobilnih kućica, Klemen Hren – voditelj najvećeg slovenskog portala za kamping te Ward Wijngard – direktor Udruge kampova Costa Brava – Girona.

Svi polaznici imaju mogućnosti konzultacija s predavačima, a na raspolaganju su im prezentacije, skripte te snimke predavanja. Polaznici također imaju mogućnost osvojiti i vrijednu nagradu. Naime, Kamping udruženje Hrvatske nagrađuje najboljeg polaznika (polaznika s najboljim rezultatom na ispitu): Vikendom u mobilnoj kućici! Pored navedenog, svi koji uspješno završe program i polože završni ispit stječu i 10 ECTS bodova!

„ Iskreno nas veseli rekordan broj prijavljenih polaznika na program koji već pet godina uspješno održavamo na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Cjeloživotno obrazovanje danas je nužnost i garancija kvalitete usluge. Ovaj jedinstveni program cjeloživotnog obrazovanja - Menadžmenta kamping resorta pohađaju zaposlenici i menadžment kampova, ali svake godine imamo i sve više privatnih polaznika koji žele postati kamping poduzetnici ili se dodatno educirati. Fakultet prepoznaje važnost i mogućnost razvoja ove vrste smještaja posebno u okviru Europskog zelenog plana, ali i postpandemijskog turizma te planiramo i otvaranje prvog Europskog master studija iz Održivog menadžmenta outdoor ugostiteljstva u 2023. godini", rekla je dekanica Fakulteta prof. dr. sc. Sandra Janković.

Voditeljica i idejni kreator programa, doc. dr. sc. Josipa Cvelić Bonifačić koja je ove godine za svoj dugogodišnji rad na razvoju kampova nagrađena ulaskom u ADAC Hall of Fame, rekla nam je: „Obrazovanje iz menadžmenta kamping resorta s praktičnim znanjima i iskustvima najboljih iz branše, put je ka razvoju kvalitete, održivosti i uspješnosti kampova. Buduće menadžere i poduzetnike u kampingu učimo kako razvijati kampove koji će biti, ne samo gospodarski uspješni, već i višestruka dobrobit destinacije i njenog stanovništva: da doprinose ukupnoj kvaliteti destinacije, da pažljivo brinu o okolišu, energiji, da oplemenjuju već postojeće zelene oaze kroz nježnu i raspršenu gradnju. Takvi kampovi u destinaciju dovode goste koji imaju istančano poštovanje prema prirodi i outdooru, a uz to imaju interesa za posjet kroz čitavu godinu. Time, podupirući menadžment održivog razvoja kampova kroz obrazovanje doprinosimo održivom razvoju destinacija."