Fernando Kirigin i Vedran Kružić održali sastanak s kineskim gospodarstvenicima

Autor: Marina Pauletić 04.11.2022

Norinco International izgradio je vjetroelektranu na području Senja i Brinja.

Opatija - Gradonačelnik Fernando Kirigin i ravnatelj Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije „Prigoda“ Vedran Kružić održali su sastanak sa predstavnicima kineske tvrtke Norinco International na čelu sa zamjenikom direktora Xiaobingom Wangom.

Tvrtka posljednje četiri godine ima otvorenu podružnicu i u Zagrebu. Norinco International je iznimno važna kineska tvrtka koja razvija i proizvodi tehnologije obnovljivih izvora energije, održivog urbanog prometa, tretiranja otpadnih voda i sličnih zelenih projekata na globalnoj razini. Poznati su po tome što su na području Senja i Brinja izgradili vjetroelektranu vrijednu 200 milijuna eura. Izgrađeno je 29 vjetroturbina koje proizvode 530 milijuna kilovata zelene energije godišnje, što čini 3,5 % ukupne proizvodnje električne energije u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Kirigin i ravnatelj Kružić gostima su predstavili Opatiju i Primorsko-goransku županiju, razvojne prioritete kojima se bave te su razmotrene mogućnosti daljnje suradnje. Sastanak je održan na inicijativu počasne građanke Opatije Liu Pilato Liying – Lily.

Više sa portala poduckun.net ...