[FOTO] Lions klub Opatija degustacijom vina pomaže Caritasovom domu „Sv. Ana“

Autor: Sanja Tumara 07.06.2024

Donatorska degustacija vina opatijskog Lionsa održana je Vili Angiolini, a prihod je namijenjen Domu "Sv. Ana" koji pruža smještaj ženama i djeci žrtvama obiteljskog nasilja.

Opatija – Predstavljanje vina i degustacija, glazba, kviz i poezija, sve je to u jedan program spojio Lions Klub Opatija. I to s humanitarnim ciljem. Donatorska degustacija vina opatijskog Lionsa održana je u prekrasnom i znakovitom okruženju Hrvatskog muzeja turizma, Vili Angiolini, a voditelj je bio Dražen Turina – Šajeta.

Donacija za degustacijsku čašu bila je 20 eura, po želji i više, a prihod je namijenjen Caritasovom domu "Sv. Ana" koji pruža smještaj ženama i djeci žrtvama obiteljskog nasilja. Ova plemenita inicijativa zamišljena je tako da su posjetitelji mogli uživati u vrhunskim vinima, dok istodobno pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Predstavljeni su vinari Rossi, Tomaz, Matić, Iločki podrumi, Mandić, Šipun - Dobrinčić i Zdjelarević te maslinar Jakša Vilim i Ulja Komarija.

Održana je i zanimljiva Mala škola degustacije. Dopredsjednica udruge Žene i vino WoW (Women on Wine) i somelijerka prof. dr. sc. Margita Belušić predstavila je nekoliko vina prisutnih vinara. Održan je i kviz "Pogodi tko je tko", glazbeni dio odradili su Anja Štefančić i Jan Protulipac kao pratnja na gitari te DJ Šajeta, a sve je začinjeno čitanjem poezije članice opatijskog Lionsa Ane Dudić.

Donatorska degustacija vina za Caritasov dom za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja Sv. Ana

Više sa portala poduckun.net ...