[FOTO] Održan tradicionalni ljetni izlet članova zajednice Talijana

Autor: Radovan Trinajstić 14.08.2023

U nastavku u ugodnom druženju uz prigodni domjenak za dobro raspoloženje svih pobrinuo se opatijski pjevački zbor Zajednice Talijana koji je kratkim programom izveo nekoliko "canzona di una volta".

Lovran - Zajednica Talijana Lovran ove godine je svoj tradicionalni ljetni izlet za svoje članove objedinila s članovima susjednih zajednica Talijana Opatije i Mošćeničke Drage.

Izletničkim brodom prema otoku Cresu u jutarnjim satima krenula su 83 člana uz panoramsko razgledavanje priobalnog dijela ovog kvarnerskog otoka. Na pristaništu u gradu Cresu svoju dobrodošlicu uz zelje za ugodan boravak u Cresu zaželio je predsjednik Zajednice Talijana Cres Daniele Surdić. Nakon toga, domaćin je svoje goste s Liburnije odveo u društvene prostorije creske Zajednice Talijana gdje ih je upoznao s radom i aktivnostima creske zajednice.

Ova lijepa prigoda iskorištena je za razmjenu iskustava u radu kao i za dogovor o daljnjim oblicima suradnje. Tijekom ovog druženja obavljena je razmjena spomena-darova domaćina Daniela Surdića s predsjednikom ZT Lovran Igorom Prodanom, predsjednikom ZT Opatija Sonjom Kalafatović i dopredsjednikom ZT Mošćenička Draga Igorom Martinčićem. Na skupu nazočnima se pohvalnim riječima obratio predsjednik Izvrsnog vijeća Talijanske Unije Rijeka, Marin Corva, izrazivši svoje zadovoljstvo ovim oblikom druženja Zajednice Talijana na ovom prostorima.

U nastavku u ugodnom druženju uz prigodni domjenak za dobro raspoloženje svih pobrinuo se opatijski pjevački zbor Zajednice Talijana koji je kratkim programom izveo nekoliko "canzona di una volta". Susret je zaključen razgledavanjem pitoresknog grada Cresa. U nastavku ovog izleta svi sudionici po lijepom i sunčanom danu posjetili su susjedni Valun gdje je razgledan ovaj mali creski gradić uz nezaobilazno kupanje. U veseloj i raspjevanoj atmosferi, čemu je uveliko pripomoglo osoblje turističkog broda "Fliper", zaključen je ovaj izlet i boravak na Cresu. Realizaciju ovog izleta financijski je potpomognuta Talijanska Unija Rijeka i Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske.

Održan tradicionalni ljetni izlet članova zajednice Talijana

Više sa portala poduckun.net ...