[FOTO] Opatijci nastavili pobjednički niz u susretu protiv Hrvaca

Autor: Radovan Trinajstić 28.10.2022

nk_opatija_nk_hrvace_2022__23_

Fotogaleriju s Kantride pogledajte u nastavku teksta...

Rijeka - S puno samopouzdanja i odlučnosti u igri igrači Opatije svojom agresivnom i kombinatornom igrom zasluženo su pobijedili dosta blijede i bezopasne goste. Svoj listopadski pobjednički niz Opatijci nagovijestili od samog početka utakmice svojom igrom na polovini protivnika. Već u otvaranju utakmice duplim pasom Junuzović- Arsenijević prolaze zadnju liniju obrane gostiju da bi u presudnom trenutku Arsenijević se spetljao i omogućio Brdaru da skrene loptu van terena .

nk_opatija_nk_hrvace_2022__26_

Ono što su propustili u 7' isti igraci Opatije u 25' poentiraju. Na dubinsku loptu dobivenu Junuzović pravovremeno ulazi u kazneni prostor gostiju da bi povratnom loptom poslužio slobodnog Arsenijevića koji prizemnim udarcem pogađa za 1:0 . Gostujući igrači Vučković i Klepo u 29' u izglednoj situaciji s dva uzastopna udarca pokušavaju priprijetiti vrataru Prskalu, ali njihove udarce zgusnuta i dobro postavljena obrana domaćina izbija loptu iz zone opasnosti. Svoju dobru igru domaćin je okrunio novim pogotkom. U dugom prodoru Ajayi dolazi nadomak kaznenog prostora na oko 22m da bi svojim udarcem ciljao gol gostiju, a lopta na svom putu mijenja smjer nakon što je okrznula nekog od obrane gostiju pa lopta završava u mreži vratara Ivana Brdara.

nk_opatija_nk_hrvace_2022__18_

Nastavak ne donosi lijepu i lepršavu igru domaćina koji se opredijelio da sigurnom i čvrstom obranom odolijeva gostima koji su u tom periodu došli do daha. Valja zabilježiti 53' kada ponajbolji igrač utakmice Ajayi dobro poslužen od Junuzovića nadomak gostujućeg gola se u vrlo izglednoj situaciji spetljao i propustio povećanje rezultata. Gosti su samo na trenutak bili opasni u 69' kada je ubačaj Vučkovića iz kornera neprecizno loptu kraj gola poslao Luka Kekez. Do kraja utakmice pritisak gostiju je splasnuo, a domaćin igrom na sredini terena rutinski priveo utakmicu svom sretnom završetku.

OPATIJA : HRVACE 2:0 (2:0)
RIJEKA - Igralište Kantrida, gledatelja 120 , sudac Nikola Kristić (Ćeralije) 6,5 , pomoćnici Tkčević (Čazma) i Bedeniković (Zabok)
Strijelci 1:0 Arsenijević 25' 2:0 Ajayi 48'
Žuti kartoni: Lagumdžija, Johnson Marshal (oba Opatija), L. Kekez (Hrvace)

OPATIJA - Prskalo 6,5, Gavrić 6 , Ajayi 7 od 80' Grbac /, Glavaš 6,5 od 65' Malinić 6 , Bogolin 6 od 46' Kašiković 6, Arsenijević 6,5 , Grujević 6 od 78' Glibo /, Lagumdžija 6,5 , Johnson Marshal 6,5 , Junuzović 6,5 od 65' Furijan 6,5 , Kukoč-Petraello 6,5
Trener Zoran Bogolin

HRVACE - Brdar 6 , Matanović 6,5, Škarić 6,5 od 80' Zoko /, Bilić 6, L. Kekez 6 , B. Kukoč 6 od 66' Udovičić 6 , Klepo 6, Vučković 6,5 , Botić 5,5 od 46' Botica 6, Jandrek 5,5 od 46' Bakić 6 , Kelez 6
Trener Grgica Kovač

Nogometaši Opatije s dva pogotka pobjedili Hrvace

Više sa portala poduckun.net ...