[FOTO] Osobe s invaliditetom na vrhu Učke u organizaciji PD „Opatija“

Autor: Nikola Cvjetović 16.11.2023

Na izletu je sudjelovalo 68 sudionika, pratitelja, vodiča i volontera iz Hrvatske, Slovenije, Belgije i Italije.

Opatija - U sklopu projekta Hrvatskog planinarskog saveza koji za cilj ima popularizaciju planinarenja osoba s invaliditetom (OSI), Planinarsko društvo "Opatija" organiziralo je izlet "Pruži mi ruku".

Izlet Poklon - Vojak - Poklon održao se prošle subote, a bio je namijenjen osobama s invaliditetom, zdravstvenim teškoćama i njihovim prijateljima. Na izletu je sudjelovalo 68 sudionika, pratitelja, vodiča i volontera iz Hrvatske, Slovenije, Belgije i Italije. Sudjelovala su društva PD Obruč, Društvo prijatelja planina, HPD Matica Zagreb, OSI HPS, In Planinc iz Slovenije te poznati istarski tandem Sergio Ostović i Feručo Lazarić. Nakon uspješnog pohoda na vrh Učke sudionici su se okrijepili u Planinarskome domu „Poklon“ gdje su ih domari dočekali s kavom i čajem.

Izlete osoba s invaliditetom inicirala je radna skupina za osobe s invaliditetom (OSI) Komisije za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza, a izlet na Vojak organiziralo je PD „Opatija“ na čelu s glavnim vodičem pohoda Stivenom Knausom. Izlet se odvio u suradnji s Javnom ustanovom „Park prirode Učka“ i HGSS Stanicom Rijeka čiji su članovi bili u pripravnosti te je sufinanciran sredstvima Primorsko-goranske županije.

Osobe s invaliditetom na vrhu Učke u organizaciji PD „Opatija“

Više sa portala poduckun.net ...