[FOTO] Vilmi Jardas, Radmili Rakas i Robertu Žiguliću uručene Jubilarne plakete Hrvatskog Crvenog križa

Autor: Nikola Cvjetović 09.12.2023

Program su svojim dramskim i glazbenim nastupima obogatili učenici O.Š. Matulji i Kastav te Ema Sušanj sa svojim bendom koji je zabavljao volontere i nakon službenog dijela programa. Veliku fotogaleriju pogledajte u nastavku...

Matulji - Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera u matuljskom hangaru, predstavnici Gradskog društvo Crvenog križa Opatija priredili su svečanost. Tom prigodom su uručili 82 zahvalnice volonterima iz Aktiva Matulji, Opatije, Lovrana i Mošćeničke Drage. Dodijeljene su i tri Jubilarne plakete Hrvatskog Crvenog križa i to Vilmi Jardas, Radmili Rakas i Robertu Žiguliću.

Vilmi Jardas je dodijeljena plaketa zbog upornog volonterskog rada u Aktivu CK Matulji. Od 90-ih godina svakog je tjedna redovito radila na sakupljanju odjeće i hrane za potrebite. Brinula se za obitelji slabijeg imovinskog statusa te ih sve poznavala i poticala na socijalna prava, odnosno redovito donosila na kućni prag onima koji nisu sami mogli dolaziti u skladište.

Redovito je sudjelovala i u ostalim aktivnostima GDCKO, a osobito je krasi neumorna volja i želja, jača od „godina“ i zdravstvenih tegoba te je i do dana današnjega „po rasporedu“ prisutna u skladištu, a na svoje „radilište“ dolazi uz pomoć štake, hodajući. Uz visoku dob i dugi staž u GDCKO primjer je i uzor ostalim u Aktivu Matulji i društvu Crvenog križa Opatija. Za svoj humanitarni rad dobila je priznanje GRB Općine Matulji povodom dana Općine 2021. godine.

Radmila Rakas predložena je za Jubilarnu plaketu zbog iznimnog doprinosa u razvoju i unapređenju programa za osobe treće životne dobi, ekoloških programa, a svojom osobnošću i angažiranošću u svim tim aktivnostima u GDCKO i za GDCKO promiče vrijednosti i načela HCK te zajedništvo u lokalnoj zajednici.

Roberto Žigulić je predložen za ovu nagradu zbog iznimnog doprinosa u razvoju i unapređenju dobrovoljnog davanja krvi te promicanju ugleda Hrvatskog Crvenog križa kao vrlo aktivan, prisutan i poznat građanin Liburnije.

Program su svojim dramskim i glazbenim nastupima obogatili učenici O.Š. Matulji i Kastav te Ema Sušanj sa svojim bendom koji je zabavljao volontere i nakon službenog dijela programa.

Vilmi Jardas, Radmili Rakas i Robertu Žiguliću uručene Jubilarne plakete Hrvatskog Crvenog križa

Više sa portala poduckun.net ...