[FOTO/VIDEO] 'Ajkule' organizirale ekološku akciju u okviru projekta 'More spaja - eko mreža'

Autor: Nikola Cvjetović 16.07.2022

lovran_ciscenje_2022__4_

Kako je protekla akcija i što smo sve zabilježili pogledajte u video prilogu i fotogaleriji...

Lovran - Na inicijativu i u organizaciji veterana Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ danas je od 10 do 11,30 sati u Lovranu kod mula održana ekološka akcija čišćenja i uređenja podmorja. Ovo je prva od šest planiranih ekoloških akcija u projektu ''More spaja – Eko mreža''.

lovran_ciscenje_2022__2_

Oko 8 sati započelo je okupljanje i prijava sudionika na Lovranskom mulu, a uz obraćanje uzvanika, otvaranje Ekološke akcije ''More spaja – Eko mreža'' započelo je u 9 sati.

Prije ronilačkih zarona o akciji su kratko govorili predsjednik USPDR "Ajkula", Perica Prpić, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja domovinskog rata Mišo Škorić i načelnik općine Lovran, Bojan Simonič koji su se zahvalili svima koji su se odazvali akciji čišćenja lovranskog podmorja.

lovran_ciscenje_2022__3_

U akciji su sudjelovali ronioci iz Jedinice specijalne i interventne policije, ronilačkih klubova Kvarnera, vatrogasnih postrojbi, građana volontera i dr. te je tijekom trajanja akcije čišćenja podmorja izronjeno je mnogo različitog otpada: starih guma, odbačene plastike, više željeznih predmeta i sl.

Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ nositelj je projekta „More spaja“ kojim, kao nekad u ratu od 1991. godine, danas u miru pridonose zajednici kroz ekološke akcije čišćenja podmorja na području Kvarnera. Osnovni cilj projekta je provesti ekološke akcije čišćenja podmorja u nekoliko gradova i općina u Primorsko – goranskoj županiji kao društveno korisnu aktivnost s ciljem vađenja raznog otpada koji nagrđuju podmorje i obalni pojas gradova Bakra, Crikvenice, Kraljevice i Opatije te općina Lovran i Dobrinj. Veterani Ajkula putem ekoloških akcija žele osvijestiti javnost o značaju očuvanja mora kao najvažnijeg hrvatskog prirodnog resursa.

VIDEO

'Ajkule' organizirale ekološku akciju u okviru projekta 'More spaja - eko mreža'

Više sa portala poduckun.net ...