[FOTO/VIDEO] Dječjim javnim skupovima i otvorenjem izložbe započeo Dječji tjedan u Opatiji i Lovranu

Autor: Nikola Cvjetović 04.10.2022

djecji_tjedan_opatija_dnd_2022__1_

Započeo je Dječji tjedan koji će se od 3. do 9. listopada obilježiti nizom aktivnosti i događanja na području Opatije i Lovrana u organizaciji opatijskog Društva “Naša djeca”.

Opatija/Lovran - Dječji tjedan započeo je obilježavanjem Međunarodnog dana djeteta na Dječjem javnom skupu u Lovranu! Tema Dječjeg tjedna je igra, a naši mališani su na trgu ispred Crkve Sv. Jurja igrali igre padobranom, hula hopom, preskakali su vijače, razgibavali se uz pjesmu i ples i još mnogo toga!

djecji_tjedan_dnd_opatija_izlozba__5_

Učenici nižih razreda OŠ Viktora Cara Emina Lovran svoje su poruke čitali odraslima u Općini Lovran, predsjedniku Općinskog vijeća Sanjinu Sirotnjaku, načelniku Općine Lovran Bojanu Simoniču i pročelnici Općine Lovran Elviri Jović Ban. S nama su bili i mali vrtićari Dječjeg vrtića Opatija-Lovran! Zajedno smo rukama zagrlili Crkvu i viknuli glasno i jasno u glas "Ljubav djeci prije svega" što je i moto Dječjeg tjedna, poručili su iz DND-a Opatija.

djecji_tjedan_opatija_dnd_2022__2_

Dječji je tjedan otvoren je i u Opatiji, dječjim javnim skupom ispred Sportske dvorane Marino Cvetković na kojem su sudjelovali i gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić te su se, s učenicima Osnovne škole “Rikard Katalinić Jeretov”, poigrali i okušali u hula-hopu i preskakanju vijače, uz poruku da igra treba biti svakodnevni dio odrastanja.

Poslijepodnevni sati obilježeni su otvorenjem izložbe "70. godina s djecom i za djecu! Igračka, igra, kreativnost"!

djecji_tjedan_dnd_opatija_izlozba__1_

Na izložbi su izloženi radovi nastali u okviru naših aktivnosti, dio naše kolekcije hrvatskih drvenih igračaka uz poruke velikih mislioca i fotografije vezane uz igru nastale u okviru naših aktivnosti od davne 1952. godine. Od srca veliko hvala zboru "Lovranske črešnjice" i prof. Nataliji Banov na prekrasnoj izvedbi povodom otvorenja naše izložbe. S nama je bila i pročelnica Općine Lovran Elvira Jović Ban, naši dragi mame i tate, none i nonići. Pozivamo svih da ovaj tjedan posjete našu izložbu u galeriji Laurus u Lovranu, dodali su iz DND-a Opatija.

djecji_tjedan_dnd_opatija_izlozba__3_

Podsjetimo, Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija koja se obilježava od 1953. godine u cijeloj zemlji u prvom tjednu listopada. Zajednička tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna je igra, a aktivnosti će se provoditi pod nazivom “Zavrti se , poskoči i u Dječji tjedan uskoči!”. Cilj aktivnosti je potaknuti djecu na igru i boravak na otvorenom te na zajedničko druženje, igru, učenje i kreativno stvaralaštvo s odraslima u slobodno vrijeme.

VIDEO

Dječjim javnim skupovima i otvorenjem izložbe započeo Dječji tjedan u Opatiji i Lovranu

Više sa portala poduckun.net ...