[FOTO/VIDEO] Održana 26. Zvončarska smotra - Tisuće zvona odjeknulo centrom Matulja @ Matulji

Autor: Nikola Cvjetović 19.02.2023

Na smotri je sudjelovalo četrnaest zvončarskih skupina, kojima je prethodio defile matuljskih maškara. Snimku smotre i veliku fotogaleriju pogledajte u nastavku...

Matulji - Nakon dvije godine pauze tisuću zvončara stvorilo je zaglušujuću 'buku' u centru Matulja i pritom prikazalo svu raskoš bogate tradicije koju baštinimo. Po užance sve je počelo prijemom predstavnika zvončarskih skupina i gostiju kod općinskog načelnika koji je ove godine priređen u školskoj sportskoj dvorani.

Uz pozdrave i dobre želje uz načelnika prisutnima se obratila delegacija Đakova predvođena gradonačelnikom Marinom Mandarićem koji su ove godine bili matuljski gosti.

Smotru su otvorili mališani iz Dječjeg vrtića Matulji, zatim Udruga umirovljenika Matulji, KUD Učka Matulji te karnevalske grupe Vavek Parićani i Zijat, sost, tancat i pit.

Nakon maškara krenule su i zvončarske skupine, a čast da otvore smotru pripala je Brežanskim zvončarima koji trenutno imaju općinski ključ, nakon njih stigli su članovi KUD-a Tena iz Đakova, zatim Munski zvončari, Sovinjski Pusti, Žejanski zvončari, nakon kojih su prodefilirali Ćićski zgončari, Zametski zvončari, Kukuljanski zvončari, Brgujski zvončari, Vrbišće Šjeme – I. Bistrica, Vlahov Breg – Korensko, Grobnički dondolaši i Halubajski zvončari. Smotru su zatvorili Frlanski zvončari koji će druge godine imati ključ općine.

Dobar štimung priredili su Jože veš mašinov in prijatelji i Trio Asi dok su program vodili Nina Dukić i Mario Lipovšek Battifiaca.

Po završetku smotre veselje je nastavljeno uz Maura Staraja i La Bandu, u šatoru, na parkiralištu kod Konzuma, a mnoge grupe koje nisu bile službeni dio smotre, priključile su se zabavi koja je trajala do kasnih večernjih sati.

Za kraj dodajmo da se 26. Zvončarska smotra mogla pratiti uživo uz prijenos uživo koji je realiziran preko platforme Novinet.tv i portala poduckun.net i torpedo.media.

Support prijenosa uživo - Oštarija Štacion!!!

Snimku smotre i veliku fotogaleriju pogledajte u nastavku...

VIDEO