[FOTO/VIDEO] Održana LeFestiva – leprinačka ljetna zabava

Autor: Marina Pauletić 22.06.2024

Kako je bilo jučer u Veprincu pogledajte u našoj foto galeriji i video prilogu.

Veprinac – Jučer je u Starom Gradu u Veprincu održana treća po redu „LaFestiva – Leprinačka ljetna zabava“. Po prvi je puta održan skup harmonikaša „Armunike va Leprince“ na kojemu su nastupili harmonikaši svih uzrasta te festival dječjeg stvaralaštva „Vidi ča ja umen“ na kojemu su nastupili polaznici Dječjeg vrtića i Područne škole Veprinac, zatim polaznici Dječjeg vrtića Brgud, kao i drugi mladi umjetnici i umjetnice.

Na „Čakavskoj uri“ svoja su književna djela čitale Sanja Albaneže, Marina Česen i Marija Ribarić, dok je u večernjim satima posjetitelje zabavljao Duo Denis Robi. Jedan dio programa nažalost je bio otkazan radi kiše koja je počela padati u večernjim satima.

U Domu Janko Gržinić održana je prezentacija dvaju projekata Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča. Projekt Wild BioAdapt proučava samoniklo bilje portolak, motar, medvjeđi luk, šparoge i komorač i njegovu primjenu u prehrani uslijed klimatskih promjena koje djeluju na uzgoj uobičajenog voća i povrća. Kroz znanstveni projekt Leprinačka leprina istražena je rasprostranjenost bodljikave veprine i njen utjecaj na ljudsko zdravlje

Kako je bilo jučer u Veprincu pogledajte u našoj foto galeriji i video prilogu.

VIDEO

Oržana LeFestiva – leprinačka ljetna zabava

Više sa portala poduckun.net ...