[FOTO/VIDEO] Povodom upisa 50. generacije studenata održana svečana sjednica Fakultetskog vijeća FMTU-a

Autor: Marin Aničić 04.06.2024

Marko Perić je iznio kratak pregled svega što je obilježilo ovih 50 godina fakulteta što možete čuti u našem video prilogu.

Ika - Na FMTU je održana svečana sjednica Fakultetskog vijeća povodom upisa 50. generacije studenata. Na početku su se prigodnim riječima nazočnima obratili: Slavko Štefičar, ravnatelj Uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije pri Ministarstvu turizma i sporta, mr. sc. Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristina Đukić, zamjenica gradonačelnika Grada Opatije te ispred Sveučilišta u Rijeci prorektor za znanost i umjetnost prof. dr. sc. Gordan Jelenić.

VIDEO

Dekan prof. dr. sc. Marko Perić je dao povijesni pregled Fakulteta te istaknuo najvažnije događaje i promjene koji su obilježili dugogodišnji kontinuitet obrazovanja kadrova za turizam i ugostiteljstvo. Luka Vrančić, predsjednik Studentskog zbora je dao osvrt na aktivnosti koje provode studenti na Fakultetu. Dekan Fakulteta se posebno zahvalio svim prijašnjim upravama koje su doprinijele razvoju Fakulteta i podijelio zahvalnice: dr. sc. Mileni Peršić, dekanici u mandatu 1994.-1998., profesorici emerita Ivanki Avelini, dekanici u mandatu 1998.-2002., prof. dr. sc. Dori Smolčić Jurdana, dekanici u mandatu 2014.-2020. i prof. dr. sc. Sandri Janković, dekanici u mandatu 2020.-2023. godine.

Također, zahvala je upućena i svim poslovnim partnerima, gospodarskim subjektima, turističkim zajednicama, jedinicama lokalne samouprave, udrugama i svima koji su doprinose poslovnim aktivnostima Fakulteta. Prodekanica za nastavu prof. dr. sc. Ana-Marija Vrtodušić Hrgović je podijelila zahvalnice i nagrade studentima za studentski aktivizam i to: Vedrani Brkić, Leonardu Depope, Zoiji Dimić, Marku Ercegovacu, Antei Ferizović, Adrianu Gostevčiću, Paoli Grbeša, Davidu Kralju, Aleksandri Markovskoj, Jeleni Mrak, Arijani Mustapić, Matei Starčević, Luki Vrančić te Riji Vojković, koja je dobila nagradu za sportska postignuća i promociju Fakulteta. Ria je istaknuta sportašica i osvajačica medalja na svjetskim i europskim prvenstvima u boćanju.

Prodekanica za znanstvenu i stručnu djelatnost prof. dr. sc. Zvonimira Šverko Grdić je dodijelila priznanja i nagrade za znanstvenu izvrsnost. U znanstveno – nastavnom zvanju su priznanja dobili prof.dr.sc. Marko Perić, prof.dr.sc. Greta Krešić i izv. prof.dr.sc. Sabina Hodžić. U suradničkom zvanju dr.sc. Tanja Fatur Šikić, doc.dr.sc. Jelena Dorčić i Jelena Kapeš.

U okviru programa nastupili su glazbeni duo „Lucija & Luka“ kojega čine studentica Lucija Stipanović uz klavirsku pratnju Luke Lukačevića.

Povodom upisa 50. generacije prijediplomskih studenata održana svečana sjednica Fakultetskog vijeća Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

Više sa portala poduckun.net ...