[FOTO/VIDEO] Skrivena sjećanja: U Galeriji Laurus otvorena izložba umjetnica sa šireg kvarnerskog područja

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 22.07.2022

Izložba ostaje otvorena do 12. kolovoza.

Lovran – U Galeriji Laurus na adresi Trg Slobode 14 u Lovranu otvorena je skupna izložba umjetnica šireg kvarnerskog područja pod nazivom Skrivena sjećanja

Svoja djela izložile su Ivana Butković, Dijana Trtanj, Andrea Knežević, Adela Vilić-Miloš, Doria Valković, Izabela Peculić, Ela Štefanac, Silvija Đolonga, Darija Žmak Kunić, Luce Lukačić, Sandra Kordić, Jasna Šikanja, Melita Sorola Staničić, Tihana Karlović i Nives Žarković.

“Osjetljivost, ranjivost i suosjećanje ženska su snaga i moć. Dolaze iznutra. Nadahnjuju. Umjetnice šireg kvarnerskog područja i njihove gošće povezale su se svaka na svoj način s vlastitim izvorom snage. Stvorile su djela koja istražuju svjetove između svjetova, kretanja po rubu, individualna I kolektivna sjećanja. Njihovi radovi pomažu u obnovi duše u pojedincu i kulturi, govore o snazi dodira, osmijeha, lijepe riječi, o uhu koje sluša i iskrenom činu brige za sebe i drugog.

Umjetnice se kreću oko središta izvora, pružajući nam priliku biti dovoljno blizu da vidimo svjetlost I osjetimo toplinu”, rekla je Darija Žmak Kunić.

Izložba je dio programa ART- LAURUS 2022., umjetnička organizacija P.A.L., a ostaje otvorena do 12. kolovoza. Program je financiran sredstvima Općine Lovran I PGŽ-a.

Fotogaleriju i video isječak s otvorenja izložbe pogledajte u nastavku teksta.

VIDEO

U Galeriji Laurus otvorena izložba 'Skrivena sjećanja'

Više sa portala poduckun.net ...