[FOTO/VIDEO] Standard pudl, vajmarski ptičar i škotski terijer pobjednici međunarodne izložbe pasa CAC Opatija 2022.

Autor: Radovan Trinajstić 25.09.2022

izlozba_pasa_lovran_2022__2_

Program izložbe uspješno je protekao po predviđenom programu zaslugom volontera i članova opatijskog kinološkog društva i njihove predsjednice Nikoline Kovačević Ganić.

Lovran - Članovi Kinološkog društva Opatija uspješno su ove subote organizirali Međunarodnu izložbu pasa CAC Opatija 2022.

izlozba_pasa_lovran_2022__3_-74012

Ova kinološka izložba održana je na lovranskom nogometnom igralištu Lokva u prisustvu brojnih ljubitelja pasa. Na ovaj način svi oni mogli su se upoznaju s dobro znanim, ali i manje poznatim pasminama koje danas postoje. Kinološkoj izložbi pristupilo je 270 pasa s oko 90 različitih pasmina. Osim vlasnika pasa s područja Hrvatske, na ovoj zanimljivoj izložbi svoje ljubimce prezentirali su još i vlasnici iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Norveške, Slovačke, Italije i Mađarske.

izlozba_pasa_lovran_2022__4_

Sve pse su ocjenjivali službeno licencirani međunarodni kinološki suci i to Franjo Kovačev, Željko Gajić, Zlatko Kraljić i Milan Milovanović. Izložba je započela izborom najboljeg psa unutar 10 FCI grupa. Tako su izabrani najbolji par pasa, najbolje uzgojena grupa, najljepši lovački pas, najljepši veteran, najljepši mužjak, najljepša ženka, najmlađi pas pasmine i najautohtoniji pas čiji izbor je memorijalno posvećen u spomen preminulom istaknutom hrvatskom kinologu Marku Sokoliću.

izlozba_pasa_lovran_2022__2_-25068

Tijekom održavanja izložbe upriličen je kratki nastup nekolicine članova AGILITY sekcije Opatijskog kinološkog društva koji su zajedno sa svojim psima sportski savladavali pripremljene prepreke na posebnom poligonu. U revijalnom dijelu programa ove izložbe upriličen je izbor tri najljepša psa lovranske izložbe koji su ujedno i proglašeni kao pobjednici CAC Opatija 2022. Prvo mjesto pripalo je psu pasmine STANDARD PUDL vlasnice Loredane Santarossa , drugo mjesto osvojio je VAJMARSKI PTIČAR kratke dlake vlasnice Marije Plenković, a treće mjesto osvojio je ŠKOTSKI TERIJER vlasnice Andrea Gavranić.

izlozba_pasa_lovran_2022__5_

Program izložbe uspješno je protekao po predviđenom programu zaslugom volontera i članova opatijskog kinološkog društva i njihove predsjednice Nikoline Kovačević Ganić.

VIDEO

Standard pudl, vajmarski ptičar i škotski terijer pobjednici međunarodne izložbe pasa CAC Opatija 2022.

Više sa portala poduckun.net ...