[FOTO/VIDEO] U Iki održana noćna regata uz brojnu publiku i zanimljiv popratni program

Autor: Nikola Cvjetović 24.07.2023

Kako je proteklo druženje u Iki provjerite u video prilogu, a veliku fotogaleriju objavljujemo uskoro...

Ika - Prošle godine započet niz regata tradicijskih barki koje se provode u sklopu europskog projekta “Interpretacija 300 let škvera va Ike” čiji je nositelj Grad Opatija, a koji ima za cilj zaštitu prirodnih resursa te valorizaciju i interpretaciju kulturne, primorske i ribarske baštine, završen je sinoć trećom po redu regatom.

Dan od mora u Iki započeo je programom namijenjenim najmlađima. Kreativne i edukativne radionice na temu izrade jedrenjaka od naplavina koju je vodila akademska umjetnica Tanja Blašković, gastro radionica Damjana Miletića na temu važnosti konzumacije ribe na koju se nadovezao cooking show chefa Vlade Božurića i prezentacija ribarskog pribora Duška Jeličića Duleta privukao je velik broj djece iz raznih krajeva Hrvatske, Slovenije i Njemačke.

Večernji sati bili su rezervirani za regatu na kojoj je sudjelovalo 12 tradicijskih barki u tri kategorije. Pod vodstvom Roberta Mohovića vodila se zanimljiva borba na regatnom polju, a po završetku plova svi sudionici su predstavljeni publici te nagrađeni velikim pljeskom, a potom su proglašeni najbolji u kategorijama - Vele barke, Pasare i Guci. Pehare im je uručio opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, dok se nakon podjele priznanja zabava nastavila uz prigodnu glazbu i ugostiteljsku ponudu.

VIDEO

U Iki održana noćna regata uz brojnu publiku i zanimljiv popratni program

Više sa portala poduckun.net ...