[FOTO/VIDEO] U Opatiji održana 30. ekološka akcija Think green

Autor: Kristina Tubić 21.05.2023

Akciji čišćenja podmorja pridružila su se i djeca Društva „Naša djeca“ Opatija

Opatija - Ronilački klub „Roniti se mora“ danas je prvi puta podigao svoju zastavu Think Green u Opatiji! Nastavak je to prepoznatljive i društveno odgovorne ekološke akcije Think Green kojom Klub s iznimnim entuzijazmom, volonterima i partnerima organizirano, već 12 godina, čisti morske i slatkovodne površine, provodeći edukaciju djece i svih zainteresiranih za očuvanje životinjskog i biljnog svijeta te okoliša u cijelosti.

Akciji čišćenja podmorja pridružila su se i djeca Društva „Naša djeca“ Opatija koja i inače, djelujući kroz Dječje gradsko vijeće, ukazuju na problematiku onečišćenog mora i okoliša. Djeca su u more bacila kugle s efektivnim mikroorganizmima koji dodatno oplemenjuju morsku vodu.

Akcija je održana u partnerstvu s C.I.O.S. grupom, Metis d.d., Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, INA d.d. i AqUA – Adriatic Underwater Academy, a pod pokroviteljstvom TZ Grada Opatija i Grada Opatija. Sponzori ove akcije bili su: Mares, Garmin, Jamnica, Klara, Montre, Seiko, Germania Sport, Fast food Buddy's, Suza destilerija, Hotel/Restaurant/Bar Bevanda, IPL ART, JVP Opatija, Društvo „Naša djeca“ Opatija, Efektivni mikroorganizmi originalna tehnologija Rijeka d.o.o. (EM Tehnologija Rijeka), a medijski pokrovitelji SCUBAlife, Morski.hr te ScubaSkener.

U jubilarnom izdanju ove ekološke akcije sudjelovalo je 139 ljudi. Bili su tu ronioci iz ronilačkih klubova Roniti se mora Zagreb, Aquanaut, KPA 3. Maj, DVD Drenova iz Rijeke, DSR Jadranovo, JVP Opatija, KPA Adria iz Kraljevice, KPA Amfora s Raba, KPA Karlovac, KPA Vodomar iz Duga Rese, KPD Ina Kostrena, RK Agramsub, RK Geronimo Zagreb te djeca iz Društva „Naša djeca“ Opatija.

Inače, prošle je godine održano rekordnih pet ekoloških akcija Think Green u kojima je iz našeg mora, rijeka i jezera izvađeno više od 33 tone otpada, a ronilački klub Roniti se mora zbog toga je ove godine dobitnik nagrade Ponos Hrvatske pa svoju tradiciju nastavlja i u ovoj godini s novim izazovima i na novim lokacijama.

Veliku fotogaleriju i video isječak pogledajte u nastavku teksta...

VIDEO

U Opatiji održana 30. ekološka akcija Think green

Više sa portala poduckun.net ...