[FOTO/VIDEO] U Thalassotherapiji Opatija otvoren novouređeni Centar za dermatologiju

Autor: Nikola Cvjetović 19.05.2022

thallasotherapia_derma_2022__4_

Thalassotherapia ove godine slavi 65. godišnjicu svog osnutka međutim današnji razlog današnjeg druženja je otvaranje obnovljenog i opremljenog Centra za dermatologiju.

Opatija – Danas je u Thalassotherapiji Opatija počeo s radom novouređeni Centar za dermatologiju, koji se sada sastoji od četiri ambulante, uređene i opremljene: ambulanta za preglede, ambulanta za dermatoskopiju, ambulanta za male zahvate i ultrazvučna ambulanta.

thallasotherapia_derma_2022__7_

Novouređeni prostor djelom je namijenjen i neurologiji. Opremljen je novi neuroelektrofiziološki kabinet u kojime će se raditi elektromioneurografija (EMNG) i elektroencefalografija (EEG) te je otvorena ultrazvučna ambulanta za vaskularnu neurologiju (Color dopler karotidnih i vertebralnih arterija, TCD) i periferne bolesti krvnih žila nogu.

Počasni gost na otvorenju Centra je bio gospodin Milan Grozić iz Vranja, koji je svojom vrijednom donacijom od 200 tisuća kuna pomogao unapređenju kvalitete medicinske skrbi i rada Centra za dermatologiju u Thalassotherapiji Opatija.

thallasotherapia_derma_2022__10_

Ravnatelj Viktor Peršić je naveo najbitnije podatke o investiciji. Na 140 metara kvadratnih u zgradi Europa 2 nalazi se novouređeni prostor koji će dijeliti dvije specijalistice od kojih je jedna specijalistica neurologije dr. Med. Adriana Prunk Drmić i specijalistica dermatologije i venerologije, dr med. Tea Rosović. Više o tome koji su povodi naveli donatora da baš ovoj ustanovi donira novac, kakva se sve oprema nalazi u centru i što su nam još rekli doktori koji ovdje rade pogledajte u našem video prilogu.

VIDEO

Thalassotherapija otvorenje Centra za dermatologiju

Više sa portala poduckun.net ...