[FOTO/VIDEO] Učilište Lovran proslavilo punoljetnost!

Autor: Marina Pauletić 29.11.2022

Učilište nudi preko 35 različitih tečajeva.

Lovran – Učilište Lovran – ustanova za obrazovanje odraslih danas je proslavila 18 godina svog poslovanja i uspješnog rada u području obrazovanja, zdravstvenog turizma i wellnessa.
Povodom 18. rođendana Učilište Lovran darovalo je umirovljenike, žene i mlade s 18 usluga i edukativnih programa za koje školuje i polaznike, a koje potiču zdrave životne navike i podižu kvalitetu života.

Ravnateljica Učilišta Lovran dr. Jelica Popić predstavila je projekt 18 darova za 18 godina uspješnog rada, kao i razvojni put Učilišta Lovran.

„U periodu krize koja se očituje i u nedostatku kadrova i to u sektorima zdravstva i turizma, koja su kako je poznato za hrvatsko gospodarstvo i društvo među najvažnijima, ponosni smo što naše Učilište Lovran daje svoj doprinos školujući kadrove koji su po završetku školovanja spremni za brzi ulazak na tržište rada“, poručili su iz Učilišta.

Učilište je osnovala Jelica Popić, dr. med., koja je karijeru liječnika započela u Domu zdravlja u Opatiji 1995. godine, a potom 2000. godine pokrenula prvi wellness centar u Hrvatskoj u Hotelu Milenij. Još od početka školovanja na Medicinskom fakultetu u Rijeci planirala je svoju karijeru liječnika razvijati u sektoru zdravstvenog turizma i to u Opatiji, kolijevci zdravstvenog turizma Hrvatske. Nakon osnivanja wellness centra, Učilište je osnovala 2004. godine u Lovranu uvidjevši kako će razvoj wellnessa i zdravstvenog turizma ovisiti o dostupnosti kadrova koje te usluge pružaju. Učilište se prije pet godina preselilo na lokaciju Črnikovica 7a, u Volosko ( u sklopu objekta Villa Dinka, Volosko ).

Ravnateljica je osmislila koncept „učenja u realnom okruženju“ te je škola smještena u prostoru u kojem se istodobno „uči i radi“.
„Učenici uče u realnom okruženju jer je u školi smješten i Ortosan medical wellness centar u kojem naši nastavnici i voditelji vježbi (doktori, fizioterapeuti i kozmetičarka) pružaju usluge fizikalne terapije, kiropraktike, akupunukture i estetske medicine lokalnom stanovništvu i turistima“, objasnili su iz Učilišta.

Danas Učilište Lovran nudi preko 35 različitih tečajeva među kojima su tečajevi: kiropraktike i manualne medicine, akupunkture, estetske medicine (dermapen, plasma pen, hijaluron pen, mezoterapija), tečajevi masaže, depilacije, pedikure i mnogi drugi.

Od 2013. godine pa do 2019. godine s ponosom mogu reći kako su uspješno sudjelovali i završili pet EU projekata u kojima je sudjelovalo i završilo školovanja više od 200-tinjak polaznika.

Kako je bilo na obilježavanju punoljetne obljetnice pogledajte u našoj foto galeriji i video prilogu.

VIDEO

Učilište Lovran – ustanova za obrazovanje odraslih proslavila 18 godina svog poslovanja i uspješnog rada

Više sa portala poduckun.net ...