[FOTO/VIDEO] Uz dobru zabavu, sportska nadmetanja, ali I humanitarnu notu obilježen Marčejski dan

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 26.06.2022

marcejski dan 2022 marcelji  5

U poslijepodnevnim satima po završetku sportskih aktivnosti uslijedio je kulturni program, odnosno priredba djece koja su polazila Školu čakavske besedi pul Marčeji, potom Halubajske mažoretkinje i Limena glazba Marinići…

marcejski dan 2022 marcelji  3

Marčelji - Nakon duge dvije godine stanovnici Marčelja dočekali su ponovno svoj Marčejski dan! Proslava koju su organizirali udruga Marčelji, MO Marčelji i BK Marčelji, održala se na prostoru Stare škole uz brojne aktivnosti.

marcejski dan 2022 marcelji  1

- Okupili smo se već oko 11 sati kada je započeo i malonogometni turnir, a poslije toga i onaj boćarski. Održano je naravno i tradicionalno natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića gdje su pobjedu odnijeli Pehinari. Popodne nakon sportskih aktivnosti uslijedio je kulturni program, odnosno priredba djece koja su polazila Školu čakavske besedi pul Marčeji, potom Halubajske mažoretkinje i Limena glazba Marinići, a cijela je fešta zaključena koncertom benda Cukar i Caffe, rekao je Domagoj Štefan, predsjednik Udruge Marčelji.

marcejski dan 2022 marcelji  4

Manifestacija je imala i humanitarnu notu. 2000 kuna prikupljenih u akciji prodaje fažola, odnosno slobodnim donacijama namijenjene su za pomoć Dragecu i Snježani Savić.

U nastavku donosimo rezultate natjecanja održanih u sklopu Marčejskog dana:
Boćanje
1. ŽBK Marinići
2. BK Marčelji
3. BK Halubjan

Kotlići
1. Pehinarski feštari
2. MO Marčelji
3. Studena

Nogomet
1. Pekara Klana
2. Caffe bar Carpe diem Rupa
3. Caffe bar Infiniti Viškovo

VIDEO

Uz dobru zabavu, sportska nadmetanja, ali I humanitarnu notu obilježen Marčejski dan