Galerija Artsada predstavlja četvrtu izložbu 2024: „Haljina…“

Autor: Marina Pauletić 15.05.2024

Foto: arhiva

U postavu Galerije Artsada ovom prilikom bit će izloženo petnaestak radova različitih dimenzija nastalih 2024. godine.

Volosko - Galerija Artsada poziva Vas na otvorenje izložbe „Haljina...“, koja će se otvoriti dana 18. svibnja s početkom u 18 sati.

Ove subote, 18. svibnja, u Galeriji Artsada na adresi Andrije Štangera 22 otvorit će se četvrta po redu samostalna izložba u sklopu ovogodišnjeg galerijskog programa. Tom prilikom publici će biti predstavljena najnovija serija radova mlade zagrebačke umjetnice Monike Sinković. Izložba pod nazivom „Haljina...“ prikazuje ciklus radova koji je započet motivom haljine, konkretno skicom djevojčice u haljini, a potom se postupno razvijao kroz vješto kombiniranje boja i oblika.

Sinković stvara likovne kompozicije prepoznatljive po lazurnom nanošenju tankih, prozirnih slojeva boje. Koristi se tehnikom uljanih boja koja joj omogućuje da postigne svježinu i razigranost u svojim radovima, čime oduševljava promatrače. Njeni radovi reflektiraju dječju perspektivu i znatiželju, usmjeravajući pažnju na detalje iz svakodnevnog života koji često ostaju neprimijećeni.

Izložba „Haljina...“ ne samo da estetski privlači već i intelektualno angažira posjetitelje, postavljajući pitanje o ljudskoj sposobnosti percepcije. Sinković na svijet oko sebe gleda očima djeteta, pri čemu je znatiželja ne napušta. U svom stvaralaštvu neumorno istražuje detalje koji nas okružuju, poput oblika, tekstura, ali i najsitnijeg detalja – nabora na haljini. Njena umjetnost poziva gledatelje da se osvrnu na svakodnevne prizore iz nove, svježe perspektive, te da prepoznaju ljepotu u svakodnevnim detaljima koje često zanemarujemo, ističe kustosica izložbe i voditeljica galerije Matea Bakotić.

Monika Sinković (1997., Zagreb) diplomirala je 2023. godine na nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Tomislava Buntaka. Izlagala je na više skupnih i samostalnih izložbi (Galeriji Canvas, Art Zagreb, Bijenale slikarstva, Zen Contemporary Art i dr.) Članica je HDLU-a i sudjeluje u organizaciji edukativnih programa u Galeriji Šira.

U postavu Galerije Artsada ovom prilikom bit će izloženo petnaestak radova različitih dimenzija nastalih 2024. godine. Izložba je prodajnog karaktera i ostati će otvorena do 7.svibnja. Izložbu je moguće posjetiti u radno vrijeme galerije, od srijede do nedjelje, od 10 do 14 sati ili kontaktiranjem na e-mail adresu info@galerija-artsada.hr .

Više sa portala poduckun.net ...