Gavellinom predstavom „Naš razred“ ovog petka započinje Kazališni studeni u Gervaisu

Autor: Marina Pauletić 03.11.2022

Ova je drama temeljena na istinitom događaju.

Opatija - Predstava „Naš razred“ održava se ovog petka, 4. studenog u centru Gervais s početkom u 20 sati. Proglašena jednom od najvažnijih suvremenih europskih drama, „Naš razred“ u režiji Jasmina Novljakovića raslojava priču o skupini školaraca – Poljaka katolika i Židova – iz malog poljskog mjesta, koje je doživjelo sovjetsku i njemačku okupaciju čija represija u „posve običnim ljudima“ budi demone okrutnosti i nasilja. Djetinji snovi i mladenačke zanesenosti rasplinjavaju se, a dojučerašnji prijatelji postaju jedni drugima vukovi, spremni učiniti si nešto za što ni sami nisu pomišljali da su sposobni. „Naš razred“ zapitan je nad „banalnošću zla“, ali i kolektivne krivnje: može li vrijeme ono što smo jednom počinili utopiti u zaboravu, ili tako duboke rane ne mogu zacijeliti bez priznanja i pokajanja? Ova drama Tadeusza Slobodzianeka, s uspjehom izvođena na mnogim scenama u Europi, temeljena je na istinitom događaju.

Hvaljenu glumačku postavu čine Ivana Roščić, Antonija Stanišić Šperanda, Natalija Đorđević, Ivan Grčić, Janko Rakoš, Filip Križan, Ivica Pucar i Enes Vejzović.

Ulaznice se mogu kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music Shopu i Foto Reviji, agenciji Newsound u Matuljima, te online na portalu Mojekarte.hr i sat vremena prije početka predstave na blagajni centra Gervais. Pojedinačna cijena ulaznice za predstavu iznosi 70 kuna (9,29€*), a s popustom za studente i umirovljenike 50 kuna (6,64€*). Mogućnost povoljnije kupovine donosi „Kazališni paket studeni“ po cijeni od 180 kuna (23,89 €*) koji uključuje po jednu ulaznicu za svaku od tri predstave iz paketa (uz „Naš razred“, u paketu su „Potpuni stranci“ kazališta Luda kuća i „Djetinjstvo u Agramu“ kazališta Gavella), a dostupan je na spomenutim prodajnim mjestima.

Više sa portala poduckun.net ...