Godišnje nagrade Grada Kastva prof.dr.sc. Zorini Pinoza-Kukurin, Željanu Paviću i Boćarskom klubu Kastav

Autor: Nikola Cvjetović 31.03.2022

wp-content/uploads/2021/06/svecana-sjednica-grada-kastva-2021-5.jpg

Nagrade će se dodijeliti na svečanoj sjednici povodom Dana Grada Kastva, 6. lipnja

Kastav - Gradski vijećnici jednoglasno su prihvatili prijedloge Odbora za izbor i imenovanja koja je na sjednici iznio predsjednik Arsen Jardas i odlučili da se nagrade Grada Kastva za 2022. godinu dodijele Boćarskom klubu Kastav, prof.dr.sc. Zorini Pinoza-Kukurin i Željanu Paviću.

Boćarski klub Kastav nagrađen je zbog iznimnih postignuća i rezultata od osobitog značaja za unapređenje sporta i tjelesne kulture. Razlozi su i osvajanje Kupa Hrvatske 2021. godine kada su pobijedili aktualne prvake Hrvatske, te pokretanje omladinske škole boćanja.

Profesorica dr.sc. Zorina Pinoza-Kukurin nagrađena je za izniman doprinos u zdravstvu, socijalnoj skrbi, ravnopravnosti spolova te za brigu o osobama treće životne dobi, a ponajviše za brigu o našim najmlađima.

Željan Pavić nagrađen je za postignuća na području likovne umjetnosti, valorizaciju povijesne jezgre Kastva u kulturnom i turističkom segmentu te promociju Kastva u domovini i inozemstvu.

Nagrade će se dodijeliti na svečanoj sjednici povodom Dana Grada Kastva, 6. lipnja.

Odbor je predložio, a vijećnici prihvatili da se posmrtno dodijele tri javna priznanja i to: Svetozaru Kovačeviću za dugogodišnje djelovanje i značajan doprinos razvoju Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav, Berislavu Sesaru za doprinos razvoju sporta u Kastvu te postignute rezultate i Josipu Jurkoviću za dugogodišnji angažman u svim segmentima društvenog života.