Grad Opatija: Barijere na Kovačevu će biti vraćene, a prekršitelji sankcionirani

Autor: Nikola Cvjetović 27.05.2022

kovacevo__1_

Počinitelji su poznati komunalnom redarstvu te će protiv istih biti pokrenuti penalni postupci radi sankcioniranja.

Opatija - Betonske barijere nisu uklonjene niti po nalogu Grada Opatije niti ih je uklonio Grad Opatija, ključna je informacija vezana uz jučerašnji 'građanski neposluh' koji je počinjen neovlaštenim uklanjanjem betonskih barijera te korištenjem puta koji spaja naselje Kosićevo i Kovačevo.

Kako ističu, Grad Opatija s takvim činom nije suglasan radi čega se poduzimaju mjere onemogućavanja takvih daljnjih aktivnosti.

- Nažalost, radi se o samovlasnom uklanjanju postavljenih barijera od strane trećih osoba. Komunalno redarstvo je počinitelje zateklo u počinjenju djela, evidentiralo te će se protiv istih pokrenuti penalni postupci. Grad će barijere vratiti na mjesto gdje su iste bile postavljenje radi onemogućavanja prometovanja, stoji u odgovoru na naš upit.

kovacevo__3_

Također, pojašnjavaju da se na tom području, a ne na predmetnoj dionici, radi omogućavanja zakonitog prometnog rješenja, planira i dalje dionica 3. ceste na način kako je ista predviđena i prostorno-planskom dokumentacijom, kako bi se omogućio promet koji je sukladan pozitivnim propisima i sigurnosnim zahtjevima prometa.

Grad Opatija je već sukladno ranijem obećanju gradonačelnika ugovorio izradu kompletne projektne dokumentacije radi ishođenja akta za gradnju i ti bi poslovi tijekom ove godine trebali biti okončani. Razjašnjenja radi, nezakonito probijen put ne odgovara prostorno-planskoj dokumentaciji i zakonitoj cesti koja je planirana, poručili su iz grada Opatije.

Na naš upit u kojoj je fazi kaznena prijava protiv nepoznate osobe koja je neovlašteno postavila asfalt na navedenoj dionici iz grada pojašnjavaju.

- Prema službenim informacijama koje Grad Opatija ima od nadležnih istražnih tijela koja nisu u sastavu Gradske uprave, vrši se istraživanje radi utvrđivanja počinitelja te se očekuje temeljito provođenje izvida. Sigurni smo kako će nadležna tijela profesionalno odraditi svoj posao kako bi se prenijela poruka da ovakvi zahvati nisu isplativi niti poželjni, zaključuju iz grada Opatije.

Više sa portala poduckun.net ...