Gradnja na plaži hotela Miramar uznemirila javnost, suglasnost za proširenje koncesije potpisala bivša zamjenica Vera Aničić

Autor: Nikola Cvjetović 07.11.2022

- Proširenje koncesije je pak vezano uz bivšu izvršnu vlast i njihovu suglasnost koja je dana županiji, poručio je Kirigin u odgovoru na vijećničko pitanje.

Opatija – Devastacija prirodnih resursa na području grada Opatije nastavlja se i dalje unatoč činjenici na sve jasnije i glasnije negodovanje gotovo cjelokupnog stanovništva koje je ostalo u gradu. Iako ima pomaka poput odustajanja od prodaje zelene čestice na Tošini, na naplatu dolaze 'grijesi iz prošlosti'. Tako je u fokus javnosti dospjela gradnja uz sam rub puta na šetalište Carmen Sylve te proširenje plaže ispod hotela Miramar. Upravo ovo potonje bila je jedna od tema aktualnog sata na posljednjem gradskom vijeću koju je aktualizirao Dušan Kotur (SDP).

Prolaznici komenitiraju početak gradnje

- Kod hotela Miramare izvode se radovi na grotama te betonizacija, a više me građana srelo i upitalo što se ondje događa. Zanima me je li Grad upoznat s radovima kod hotela Miramare te jesmo li mi upoznati s navedenim radovima koji se izvode i koji će se izvoditi, glasilo ej vijećničko pitanje upućeno gradonačelniku Fernandu Kiriginu.

- Radi se o proširenju koncesije za plažu Miramare, koju je donijela županijska skupština. Procedura kod donošenja koncesije uključuje suglasnost Grada Opatija. Ta je priča započela 2015. godine, a 2021. godine je zamjenica tadašnjeg gradonačelnika, Vera Aničić, dala suglasnost za proširenje koncesije. Ja sam u svom periodu u kojem sam na vlasti dao suglasnost za povećanjem broja ležaljki u jednom malom postotku. Proširenje koncesije je pak vezano uz bivšu izvršnu vlast i njihovu suglasnost koja je dana županiji“.

Više sa portala poduckun.net ...