[FOTO] Hrvatski barokni ansambl nastupio na „Festivalu klasične glazbe i opere“ u Opatiji

Autor: Marina Pauletić 24.10.2023

Publika je izvrsnu izvedbu Hrvatskog baroknog ansambla nagradila dugotrajnim aplauzom.

Opatija - Druga večer „Festivala klasične glazbe i opere“ ugostila je u centru Gervais komičnu operu „Služavka gospodarica“ (La serva padrona) u izvedbi Hrvatskog baroknog ansambla. Svježa i lepršava priča o proračunatoj glavnoj junakinji koja ne preže ni od čega da bi ostvarila svoj cilj, zabavila je i nasmijala publiku, baš kako je i zamišljeno davne 1733.g. kada je djelo nastalo kao šaljiva intervencija unutar ozbiljne opere. Sopranistica Nikolina Hrkać pjevački je i glumački uspješno utjelovila Služavku Serpinu, a u koketnoj igri glasovno i izvedbeno parirao joj je bariton Marin Čargo kao Gospodar Uberto. U maniri komike nijemog filma, slugu Vesponea razigrano je utjelovio mladi glumac Boris Bakarčić, dok je orkestar pod ravnanjem maestra Pavla Mašića nenametljivo, ali ravnopravno i suvereno pratio njihovu raspoloženu igru na sceni.

Publika je izvrsnu izvedbu Hrvatskog baroknog ansambla nagradila dugotrajnim aplauzom, a u sklopu „Festivala klasične glazbe i opere“ sljedeći program u centru Gervais održava se u nedjelju, 29. listopada u 19 sati kada dolazi HNK u Varaždinu s „Groficom Maricom“ Emmericha Kálmaná koja sjedinjuje najbolje od bečke operetne tradicije i mađarskih vatrenih ritmova. HNK u Osijeku dolazi u subotu, 4. studenog s koncertom „Verdi u francuskom zagrljaju“, povodom godišnjice rođenja velikog skladatelja.

Čarolija klasične glazbe kroz ovaj festival oživljava i foaje vile Angiolina gdje će ovog petka, 27. listopada u 19 sati nastupiti nagrađivani Ženski zbor SKLAD. U studenom, vila Angiolina ugostit će još dva koncerta klasične glazbe: 3. studenog Duo Balyk i 10. studenog Karolinu Šober, Kristiana Marušića i Nadu Matošević Orešković.

Hrvatski barokni ansambl nastupio na „Festivalu klasične glazbe i opere“ u Opatiji

Više sa portala poduckun.net ...