[U OKU KAMERE] Hrvatski velikani sjede na opatijskim terasama

Autor: Marin Aničić 26.02.2024

Na opatijskim terasama su se pojavile skulpture hrvatskih velikana. O čemu je riječ? Radi se o projektu "Sit & Meet" koji spaja umjetnost, turizam i hrvatsku kulturu.

Opatija - Projekt "Sit & Meet" stigao je i u Opatiju. O čemu je riječ? Na terasama Amadria Park Hotela osvanule su skulpture hrvatskih velikana. Pronašli smo ih četiri i to Nikolu Teslu na terasi hotela Milenij, Fausta Vrančića na terasi hotela Sv. Jakov, Milku Trninu na terasi hotela Agave i Ivana Meštrovića na terasi hotela Continental.

Na stolu za kojim su posjednute skulpture možete očitati QR code koji vas vod na stranicu "Sit & Meet" na kojoj možete pronaći sve o samom projektu, velikanu koji se nalazi za stolom a možete naručiti i turističkog vodiča koji će vas voditi na pješačku turu kako biste bolje upoznali grad a i hrvatsku kulturu.

Projekt su osmislili Hrvoje Markešić i Ante Bogdanić Zagreb te su za taj projekt po gradu postavili 13 velikana. "Sit & Meet" nije samo umjetnički projekt, već i platforma za promicanje kulturne baštine i turizma u Opatiji.

Skulpture postavljene na različitim lokacijama u gradu postaju atrakcije koje privlače domaće i strane posjetitelje, doprinoseći tako promicanju Opatije kao destinacije bogate kulture i povijesti.

Prošećite po opatijskim kavanama pa možda otkrijete i više istaknutih ličnosti.

Više sa portala poduckun.net ...