Humanitarna utrka „Trčimo za autizam“ na kastavskoj Crekvini

Autor: Marina Pauletić 10.09.2023

Sredstva skupljena ovom utrkom bit će usmjerena za opremanje prostora „dnevnog boravka“ za mlade s TUR kako bi i oni dobili mjesto za druženje.

Rijeka - Prvi „Tjedan autizma“ u Hrvatskoj, održan upravo u Rijeci u travnju ove godine, je iza nas, ali autizam je i dalje tu i živimo ga svaki dan.

Udruga „Svjetionik“ na području Rijeke djeluje od 2017.godine. Broji 30-ak aktivnih članova s područja Primorsko- goranske županije. Glavna svrha udruge je poboljšanje kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju te njihovih obitelji, a primarni cilj je kvalitetniji život djece i mladih s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji, te veće i kvalitetnije uključivanje djece i mladih s TUR u lokalnu zajednicu.

Da ne bi sve ostalo na jednom danu, Udruga Svjetionik je u travnju 2023. organizirala prvi „Tjedan autizma“ u Hrvatskoj u sklopu kojeg su izrađene brošure o autizmu, simptomima autizma, ali i stručnjacima u Primorsko- goranskoj županiji koji rade s djecom s poremećajem iz autističnog spektra. Naše aktivnosti i akcije s ciljem podizanja svijesti o autizmu, boljem i kvalitetnijem životu osoba s poremećajem iz autističnog spektra i njihovih obitelji, kao i boljem uključivanju u život lokalne zajednice idu dalje.

U suradnji s AK RIKA pod pokroviteljstvom Grada Kastva organiziramo humanitarnu utrku „Trčimo za autizam“ koja će se održati 23. rujna u Kastvu, na Crekvini.

Dječja utrka počet će u 9:30 sati, dužina staze je 500m i besplatna je za svu djecu, a mali će sudionici za svoj trud biti nagrađeni prigodnim poklon paketićem i zahvalnicom za sudjelovanje.

Utrka za odrasle počinje u 10:00 sati, dužina staze je 5800m, a kotizacija iznosi 15 eura. Svi sudionici koji svoju prijavu i uplatu kotizacije izvrše do 17. rujna dobit će i startni paket, a prva tri muška i ženska mjesta čekaju i nagrade sponzora.

„Prijave su obavezne i za djecu i za odrasle na mail: tjedanautizma@gmail.com, a po primitku prijave obavijestiti ćemo Vas o zaprimanju iste. Svi koji se utrci žele priključiti na sam dan mogu to učiniti od 8 sati do početka utrke, no za prijave nakon 17. rujna., nismo u mogućnosti osigurati startne pakete. Obzirom da je broj sudionika limitiran, pozivamo Vas da svoju prijavu pošaljete što prije!“, poručuju organizatori.

„Sredstva skupljena ovom utrkom usmjeriti ćemo za opremanje prostora „dnevnog boravka“ za mlade s TUR kako bi i oni dobili mjesto za druženje, razne radionice te proslave rođendana u društvu vršnjaka, u prostorijama Udruge Svjetionik“, pojašnjavaju dalje.

Zabavni program vodit će Šajeta, dok je za odabir glazbe zaslužan naš već uhodani DJ Dog. Zahvalni smo im što su srcem uz nas pa su potpuno volonterski na sebe preuzeli ovaj veliki zadatak. Uz navedeno, za djecu će biti osiguran i dvorac na napuhavanje i animatori za djecu, pokoji desert i puno druženja i dobre zabave. Udruga Trija iz Kastva podržat će ovu akciju te će svojim aktivnostima podsjetiti na važnost očuvanja kulturne baštine Grada Kastva.

„Također, ukoliko Vi, ili netko koga znate želi biti sponzor utrke i pomoći nam u ovom cilju, molimo da nam se javite. Isto tako, moguće je uplatiti donacije za ovu akciju na broj računa HR4123400091110883261 ( Udruga Svjetionik) te u opis plaćanja napisati da je donacija za utrku.

Nadamo se da ćete nam pomoći onako kako možete, dolaskom, dijeljenjem događaja ili donacijom.

Vidimo se! Budimo svi zajedno promjena koju želimo vidjeti u svijetu!“, pozivaju na kraju iz Udruge Svjetionik.

Više sa portala poduckun.net ...