Juraj Šporer postaje čarobno mjesto za najmlađe - kreće Šporerbajka!

Autor: Marina Pauletić 14.12.2023

Foto: arhiva

Šporerbajka, izmišljena riječ, ali stvarno mjesto gdje se rađa prava blagdanska čarolija za najmlađe.

Opatija – Festival Opatija pretvara Juraj Šporer u čarobno mjesto nezaboravnih blagdanskih uspomena i zabave za najmlađe, kreće Šporerbajka.

„Šporerbajka, izmišljena riječ, ali stvarno mjesto gdje se rađa prava blagdanska čarolija za najmlađe, gdje Djed Božićnjak sa sobovima potajno dolazi odmoriti između slatkih tajnih obaveza, a djeca slušaju priče o njegovim zgodama i nepodopštinama, mjesto na kojem zajedno otkrivamo prave vrijednosti Božića. Kreće Šporerbajka sa brojnim predstavama za djecu, radionicama i puno dječjeg veselja“, navode organizatori iz Festivala Opatija.

Foto: arhiva

„ŠLAMPAVI DJED BOŽIĆNJAK“ nam dolazi u posjet već ove subote, 16. prosinca u 17 sati, u istoimenoj predstavi u kojoj će djeca upoznati i Baku Božićnjak, šaljivu izvršnu upraviteljicu organizacije podjele poklona kojoj je dozlogrdilo spašavati stvari u zadnji čas.

U nedjelju, 17. prosinca u 17 sati radosnu priču o Isusovom rođenju ispričat će nam Gašpar, Baltazar i Melkior u predstavi „TRI KRALJA“. Nakon predstave, u 18 sati, djeca će na radionici izrađivati božićne jaslice.

Foto: arhiva

Na Šporebajku u petak, 22. prosinca u 17 sati stiže i Gospodin Grincajg, svojevrsni Grinch, kojemu treba naša ljubav i toplina da otopi njegovo veliko, ali hladno srce. Predstava „BOŽIĆ KOD GOSPODINA GRINCAJGA“ pokazat će nam pravu snagu i čaroliju blagdanskog duha. U tako pozitivnom raspoloženju, iza predstave djeca će na radionici od 18 sati dekorirati „božićnu vestu“.

Predstava „LARINA BOŽIĆNA BAJKA“ u subotu, 23. prosinca u 17 sati, vodi nas ususret pravim vrijednostima Božića. Skupe darove djevojčice Lare, božićni Vilenjak pretvori u jedan jedini poklon, običnu krpenu lutku bez lica. Korak po korak, lutka dobiva oči, uši, nos, usta… i polako postaje Larina najbolja prijateljica.

Foto: arhiva

Nakon čak četiri predstave i tri radionice, u petak, 29. prosinca u 17 sati organizirano je zabavno natjecanje u igrama koje su igrali „naši stari“, ali na božićni način: Zimi zimi, Zvijezda Borić, Ledeni memori, natjecanje u kićenju bora, odmrzavanju leda, zamatanju poklona, pronalasku „dobitnih“ božićnih kuglica, … ukratko prave zimske OLIMPATIJSKE IGRE!

„Šporerbajka naravno završava sretno s VESELOM BOŽIĆNOM TOMBOLOM i PLESNJAKOM UZ DJ-a, u subotu, 30. prosinca od 17 sati gdje ćemo se uz animatore i razne vrijedne nagrade zabaviti i naplesati kao da je posljednji dan u godini!“, zaključio je ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i pozvao svu opatijsku djecu neka se pridruže veselju ovogodišnje Šporerbajke.

Na sve programe je ulaz slobodan, dok je za radionice gdje je ograničen broj sudionika potrebna prijava na mail: info@festivalopatija.hr

Više sa portala poduckun.net ...