Kongres Futur Z u Opatiji od 3. do 4. studenog

Autor: Marina Pauletić 02.11.2023

Foto: ilustracija

Misao vodilja projekta i platforme Futur Z je organizirati jedinstveni događaj u Republici Hrvatskoj i regiji koji okuplja sve neposredne dionike zdravstvenog sustava.

Opatija - Kongres „Zdravlje i zdravstvena zaštita 2015 – 2030 Futur Z“ u organizaciji Hrvatskog društva za poslovnu etiku i zdravstvenu ekonomiku Hrvatskog liječničkog zbora održava se i ove godine u Opatiji, od 3. do 4. studenog u Hotelu Royal.

Kako je u pozdravnom pismu sudionicima istakao doc. dr. sc. Željko Rotim, predsjednik Hrvatskog društva za poslovnu etiku i zdravstvenu ekonomiku Hrvatskog liječničkog zbora, misao vodilja projekta i platforme Futur Z je organizirati jedinstveni događaj u Republici Hrvatskoj i regiji koji okuplja sve neposredne dionike zdravstvenog sustava – liječnike, medicinske stručnjake, zdravstvene djelatnike, medicinske sestre i predstavnike privatnog i javnog zdravstvenog sustava. Cilj je omogućiti interakciju i direktni kontakt s predstavnicima zdravstvene administracije, državnih institucija, sektora zdravstvenog osiguranja, farmaceutskom industrijom, predstavnicima strukovnih komora, stručnih udruga vezanih uz zdravstvenu djelatnost, IT sektorom, udrugama pacijenata, ali i medijima koji su zastupljeni u velikom broju i izuzetno bitni zbog senzibiliteta javnosti. Samo jasna strategija razvoja zdravstvenog sustava uz sinergiju svih dionika će donijeti maksimalnu korist i skrb za pacijente, održivi zdravstveni sustav i racionalizaciju postupaka. Smatramo da je sinergija među svim tim sektorima u zdravstvenom sektoru izuzetno važna i da se o smjeru razvoja mora donijeti jasna strategija i konsenzus za sljedećih 10 do 15 godina.

Za sudionike Kongresa pripremljen je sadržajan program s nizom zanimljivih izlaganja, predavanja i panel rasprava, s važnim temama od interesa za cjelokupni sustav zdravstvene zaštite. Drugog dana odvijanja kongresa održala se panel rasprava pod nazivom „Centri izvrsnosti kao nositelji budućnosti!“ u kojoj je sudjelovao prof. dr. sc. Alen Ružić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka, uz ostale paneliste, Tomislava Dulibića, dipl. iur., državnog tajnika Ministarstva zdravstva RH, prof. dr. sc. Davora Vagića, ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice i prof. dr. sc. Ivicu Lukšića, ravnatelja KB Dubrava.

Kongres Futur Z održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM), Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL), Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Inovativne farmaceutske inicijative (iF!), Hrvatske komore medicinskih sestara, Hrvatske ljekarničke komore, većine udruga primarne zdravstvene zaštite te niza važnih udruga i kompanija.

Više sa portala poduckun.net ...