Liburnijski laureati Zlatne košarice 2023. – najbolji proizvod dolazi iz Medveje

Autor: Nikola Cvjetović 04.06.2023

Balzamni ocat od smokve OPG-a Kali iz Medveje dobitnik je „Zlatne košarice“ za proizvod godine, a trgovina Kredenca Gift Shop iz Opatije nagrade u kategoriji Mali trgovac godine.

Opatija, Lovran - Balzamni ocat od smokve OPG-a Kali iz Medveje dobitnik je „Zlatne košarice“ za proizvod godine. Djelo je to obitelji Bistre koja se već cijelo stoljeće bavi proizvodnjom autohtonih namirnica prema tradicionalnim receptima. Okosnica je to njihova posla za koju su već u više navrata nagrađeni, a sada je stigla i „Zlatna košarica“.


- Doživjeti toliku čast, dobiti toliko veliko priznanje, „Zlatnu košaricu“ za proizvod godine, najveća je potvrda naših nastojanja da svoj proizvod proizvodimo iskreno i sa srcem, uvijek vođeni mišlju i s vjerom da svijetu pružamo najbolje od sebe. Kali Povratak tradiciji mali je, obiteljski posao, koji se naslanja na tradiciju pradjedova i dogodine ćemo proslaviti 100 godina otkako znamo da su naši preci krenuli s proizvodnjom. Balzamni ocat od smokve, proizvod nastao na našem smokvinu octu, naša je originalna receptura, stvorena nizom višegodišnjih „dobro planiranih“ pogrješaka. Pobjeda, Zlatna košarica, u kategoriji Proizvod godine 2023. godine velik je poticaj ne samo za nas kao obitelj, nego i za sve male proizvođače u Hrvatskoj, koji se svakodnevno trude stvoriti nešto po čemu je Hrvatska poznata, kvalitetan gastro proizvod. Kako sada, tako ćemo još mnogo puta zahvaljivati svim ljudima koji su u ovo ostvarenje bili uključeni, stručnom žiriju, Ja trgovac časopisu, profesorima, tehnolozima, našim vjernim kupcima i trgovcima, ocu, majci, sestri, bratu, muževima, ženama i djeci, te Stvoritelju koji nas sve zajedno drži u jednom skladu na okupu, poručio je Ante Bistre.


Osim medvejskog OPG-a Kali, nagradu je dobila i opatijska trgovina Kredenca u kategoriji Mali trgovac godine.
- Ovo priznanje je vjetar u leđa i potvrda našeg truda i upornosti koje smo uložili u svaki unikatni poklon paket, u svaku suradnju i ponudu jer baš svaki proizvod iza sebe ima bogatu priču i vrijednost koje itekako cijenimo. Ponosni smo što kroz autohtone proizvode malih i velikih hrvatskih brendova promičemo dašak Hrvatske, poručili su na facebook stranici iz Kredenca Gift shopa.

Više sa portala poduckun.net ...