Maškare u Crikvenici 2023. počinju ove subote!

Autor: Marina Pauletić 02.01.2023

U najveselije godišnje doba „uklizat“ će se dječjim programom na klizalištu na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici.

Crikvenica - Maškare 2023. u Crikvenici će se održavati od 7. siječnja do 22. veljače i to u šatoru na Trgu Stjepana Radića, korak do mora. Maškarane zabave vraćaju se korijenima, u centar Crikvenice, gdje su se i održavale u svojim počecima. Uživat će se u sedam nezaboravnih tjedana maškaranih zabava, velikih i malih povorki, kreativnih maski, čajanki za najmlađe, puno smijeha i dobrog raspoloženja. Sve je to dio nadaleko poznatih crikveničkih maškara koje svoju priču grade na tradiciji koju su oplemenjivale mnoge generacije Crikveničana.

U najveselije godišnje doba „uklizat“ će se dječjim programom na klizalištu na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici. U subotu, 7. siječnja, nakon što maškare u 14:30 sati preuzmu ključ grada i digne se zastava crikveničkih maškara, u 15 sati počinje klizanje pod maskama, a u 16:30 sati predstava na ledu. Najmlađe posjetitelje očekuje pregršt animacije i igre, besplatni najam klizaljki te face painting. Vrijedi dobro zagrijati noge i „naoštriti“ klizaljke jer će najspretniji klizači biti nagrađeni, baš kao i najoriginalnije maske. U kasnijim popodnevnim satima dobru zabavu potražite u Matkovićima, gdje vas očekuje veselo maškarano druženje.

Svake subote tijekom maškaranoga razdoblja, počevši od 21. siječnja, za dobru zabavu i rasplesanu atmosferu pobrinut će se glazbeni sastavi Grooversi, Fortunal, Koktelsi, Trend, Point i Insula.

Nedjelje, počevši od 22. siječnja, bit će rezervirane za najmlađe maske – čajanka, tombola i animacija za djecu dobar su recept kako im uljepšati nedjeljno popodne.

Svi ljubitelji pikada će doći na svoje u subotu 21. siječnja jer mogu sudjelovati na Maškaranom pikado turniru koji će se održati u šatoru zabave i smijeha na glavnom crikveničkom trgu.

Dvije tradicionalne crikveničke maškarane povorke – Velika i Dječja – održat će se u nedjelju, 29. siječnja. Povorke su to koje iz godine u godinu okupljaju preko tri tisuće sudionika te veliki broj posjetitelja. Na njima sudjeluju brojne grupe s područja Kvarnera, razni gosti iz drugih krajeva, ali i brojne grupe umirovljenika iz Hrvatske i inozemstva. Glazbeni sastavi Koktelsi i Trend pobrinut će se da se rasplešemo u popodnevnim satima.

U subotu, 11. veljače, pridružite se maškaranoj rekreaciji na svježem zraku, šetnji po Ljubavnoj cestici u organizaciji Planinarskog društva Strilež.

Poseban događaj djecu očekuje u srijedu, 15. veljače, u OŠ Zvonka Cara – Čakavsko maškarano zapolne – zabavni program za najmlađe u znaku čakavskih pjesmica i recitacija.

Zadnje subote maškaranog razdoblja, očekuje nas jutarnji boćarski turnir u Gornjem kraju, a popodne je rezervirano za maškarano druženje kod istih domaćina (Gornji kraj). Večernji program na Trgu Stjepana Radića upotpunit će krštenje glavnoga krivca za sve loše u protekloj godini – mesopusta. Čitanje šentence, kao i spaljivanje mesopusta, održat će se u srijedu, 22. veljače, na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, čime će ovogodišnje maškare završiti.

Vesela maškarana škrinjica

Rivijera Crikvenica priprema posebne pogodnosti i povoljne paket aranžmane te se i ove godine pod nazivom Vesela maškarana škrinjica kriju razni popusti u ugostiteljskim objektima, trgovinama, frizerskim i kozmetičkim salonima. Popis svih sudionika Vesele maškarane škrinjice možete pronaći na letku Maškare 2023. i web stranici www.maskare.net, gdje se nalazi i popis ponude smještaja u vrijeme održavanja ove manifestacije. Posjetite i Facebook stranicu Maškare Crikvenica kako ne biste propustili vidjeti mnoštvo fantastičnih fotografija kreativnih maski.

Više sa portala poduckun.net ...