[VIDEO] Matuljicious /Matuljišs po svačijem guštu

Autor: Nikola Cvjetović 26.10.2023

Najzanimljiviji dio Matuljišsa sigurno će biti gastonomski dio ZA PRSTI POLIZAT koji svake nedjelje nudi meni od 20-30 eura u ugostiteljskim objektima Fiorin - Permani, Stancija Kovačići - Rukavac, Carpe Diem - Rupa, Mala Riba - Matulji i Stara pošta - Permani, kao i slatke i slane predahe u kafeteriji Benin u Jušićima i slastičarnici Zvončarnica u Matuljima.

Matulji - Matuljicious /Matuljišs obuhvaća sva događanja i inicijative na području općine Matulji koje uključuju gastronomiju, edukaciju i outdoor aktivnosti, te garantiraju kvalitetu i izvornost.
Na pressici su, osim direktorice TZO Matulji sudjelovali i Danijela Paliska iz Stancije Kovačići, Ana Kos - OPG Kos, Alfred Šaina - Partenca, Elvio Kalčić - Morčić pivovara, Klaudia Dokozić - OPG Dokozić, Ana Marija Šverko - Mala Riba. Svatko je predstavio svoj proizvod, zadovoljstvo sudjelovanja u projektu, kao i činjenicu da
je Matuljišs povezao i sve dionike na području općine Matulji i da doprinosi promociji i još većoj prepoznatljivosti Matulja na turitičkoj karti.

Najzanimljiviji dio Matuljišsa sigurno će biti gastonomski dio ZA PRSTI POLIZAT koji svake nedjelje nudi meni od 20-30 eura u ugostiteljskim objektima Fiorin - Permani, Stancija Kovačići - Rukavac, Carpe Diem - Rupa, Mala Riba - Matulji i Stara pošta - Permani, kao i slatke i slane predahe u kafeteriji Benin u Jušićima i slastičarnici Zvončarnica u Matuljima. Osim odličnih menija prema rasporedu zabavljati će vas i sopac Mano. Novost, trećeg izdanja Matuljišsa je i uključivanje OPG-a i proizvođača, pa će se prema rasporedu moći doći i do Jarbole i pjenušca od Jarbole kod OPG-a Ružić, do domaće pašte, njoki, pjukanci i jaja kod OPG-a Dokozić na račnu u Anjelima, prisustvovati na prezentaciji proizvodne Craft pive kao i degustacije u pivovari Morčić na Velom Brgudu, degustirati i obići kantinu Kapić Winery u Matujlima i po povoljnijim cijenama nabaviti sve proizvode Suza Croatian spirit u Bregima. Outodoor aktivnosti POMALO DA SE DUGO ZAJDE obuhvaćaju pješačku i biciklističku turu One su hodile i to 18.11. od 10:30 sati iz restorana Stara pošta. Novost ove godine je i BIKE MATULJIŠS, vođene ture električnim biciklom uz uključenog vodiča, ručak, degustaciju i story i to pet puta u mjesecu studenom. PAMET VA GLAVU, edukacije uključuju radionicu izrade grašnjaki i Tajne slasnih jela naših nona, Vinsku radionicu i predavanje za privatne iznajmljivače sa područja općine Matulji koji uredno podmiruju svoje obveze “Kako biti izvrstan iznajmljivač”. Kulturni dio Matuljišsa uključuje koncert mješovitog pjevačkog zbora Štorija iz Rukavca i to 22.11. sa početkom u 19:30 sati u Crkvi Sv. Luke, istaknuto je na konferenciji za novinare.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...