Mjesec Kerempuha u Gervaisu nastavlja se satiričko-populističkim spektaklom „Bilježnica Robija K."

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 13.04.2022

Dinamičnosti, duhovitosti i vizualnoj atraktivnosti predstave doprinosi odličan glumački ansambl.

Opatija - Mjesec kazališta Kerempuh u Gervaisu nastavlja se ove subote, 16. travnja s predstavom „Bilježnica Robija K." perspektivne mlade redateljice Marine Pejnović.

Slavna, satirička kolumna "Bilježnica Robija K." Viktora Ivančića, priznatog novinara i publicista, najpoznatijeg kao jednog od osnivača kultnog satiričko-političkog tjednika Feral Tribunea, pisana u formi dnevnika splitskog dječaka Robija K., u Kerempuhovoj kazališnoj predstavi dobiva svoj ironijski odmak. Robi K., kao promatrač, svjedok burnih vremena i neizbježni mali zafrkant, otvara nam vrata u duhovit i okrutan svijet koji je njegov koliko je i naš - od nacionalizma i nacionalističke mitomanije, domoljubnog odgoja u ozračju vala iseljavanja iz Hrvatske, upitnih državotvornih i katoličkih svetinja, potlačenih i tlačitelja, "naših" i "njihovih" pa sve do taloga prošlosti, ratova i različitih -izama.

Dinamičnosti, duhovitosti i vizualnoj atraktivnosti predstave doprinosi odličan glumački ansambl kojeg čine Josip Brakus, Linda Begonja, Filip Detelić, Matija Šakoronja, Željko Königsknecht/Dražen Čuček i Ana Maras Harmander/Iva Šimić Šakoronja.

Početak predstave je u 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 80 kuna, a s popustom za studente i umirovljenike 60 kuna. Popust je moguće ostvariti samo na blagajnama Festivala Opatija - na Ljetnoj pozornici (Zert 6a, radnim danom od 8 do 16 sati) i u centru Gervais (Nikole Tesle 5, sat vremena prije početka programa). Ulaznice se mogu kupiti u Dallas Music Shopu (Splitska 2a) i Foto Reviji (Užarska 28) u Rijeci, kao i online na www.mojekarte.hr

Više sa portala poduckun.net ...