Na Beloj nedeji 45 tisuća posjetitelja

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 06.10.2022

I ove je godine to bila nova štorija s novim lokacijama, ponudom i izlagačima. Kastav je tri dana živio punim plućima, a zadovoljstvo posjetitelja organizatorima je najveća nagrada.

Kastav - Tri dana odlične zabave uz 45.000 tisuća posjetitelja, rezime je ovogodišnje Bele nedeje. Veseli i činjenica da je najveća vinska fešta na Kvarneru protekla bez značajnijih intervencija policija, a u prvom planu bili su odlična hrana i vino i puno zabavnih sadržaja na svakom kantunu. I ove je godine to bila nova štorija s novim lokacijama, ponudom i izlagačima. Kastav je tri dana živio punim plućima, a zadovoljstvo posjetitelja organizatorima je najveća nagrada.

Na Crekvini i Lokvini svoja vina je predstavilo dvadesetak vinara okupljenih u „Vina Kvarnera“ (OPG Ružić, Plovanić vina, Grand Village Estate Winery, Vinska kuća Pavlomir, Estate Winery Katunar, Kuća vina Ivan Katunar, Vinarija Šipun, Vinarija Nada, PZ Vrbnik, Gospoja, Boškinac, Mladenić vina, MD group, Herman vina, Rumac vina i Udruga Belica) te vina desetak poznatih hrvatskih vinara (Krauthaker, Kutjevo, Iločki podrumi, Kabola, Kozlović, Benvenutti, Skaramuča, Degarra, Štampar i Coletti.

Gastronomsku ponudu Bele nedeje osvježila je nova priča u skladu s gastro trendovima, a to je Pirun – kastavski gastro kantun. Sudionici tog dijela programa bili su Capra Istrian Street Food, Picnic Mingle & Fun i Kings uz nastup DJ-a tijekom sva tri dana. Najmlađi su uživali u lunaparku, predstavama i radionicama, a oni malo veći u izvrsnim koncertima na dvije pozornice uz tridesetak izvođača.

Bela nedeja je po prvi puta ove godine uvrštena u TOP događanja Hrvatske turističke zajednice što je kroz prva tri dana listopada i dokazala.

Više sa portala poduckun.net ...