[FOTO/VIDEO] Na Kvarnerskom danu turizma nagrađeni najuspješniji turistički djelatnici

Autor: Marina Pauletić 08.12.2023

U Primorsko-goranskoj županiji u prvih jedanaest mjeseci ostvareno je nešto više od 3,1 milijun dolazaka i 18,1 milijun noćenja.

Rijeka - Na tradicionalnoj svečanosti Kvarnerski dan turizma u organizaciji županijske turističke zajednice, njen predsjednik, župan Zlatko Komadina i direktorica Irena Peršić Živadinov ugostili su brojne turističke djelatnike, tvrtke i institucije s područja Primorsko-goranske županije, a najboljima među njima uručena su posebna priznanja.


Župan Komadina i direktorica Peršić Živadinov u svojim su uvodnim obraćanjima izrazili zadovoljstvo turističkim rezultatima i čestitali najboljim turističkim djelatnicima, destinacijama, institucijama, restoranima i OPG-ovima s područja Primorsko-goranske županije u 2023. godini.

„Kraj svake godine obilježava skupština TZ Primorsko-goranske županije, kada sumiramo rezultate, donosimo plan rada i zahvaljujemo se svim našim djelatnicima u turizmu, institucijama i firmama. I 2023. bila je izuzetno uspješna turistička godina koja potvrđuje da smo uspjeli u pozicioniranju Primorsko-goranske županije kao cjelogodišnje destinacije koju rado posjećuju gosti iz Europe, ali i drugih dijelova svijeta. Usmjerenost na podizanje kvalitete se isplatila jer smještaj s najvišim standardom bilježi i najveću popunjenost. Vrhunska gastronomija ovoga kraja, prirodne ljepote, raznolikost kulturne baštine i mogućnosti boravka u prirodi temelji su naše turističke ponude uz koju smo godinama uspješno razvijali i nove atrakcije za one koji žele više sadržaja u mjestu svog odmora. Prilika je ovo danas da zahvalimo svima, dodijelimo zaslužena priznanja i zaželimo novu uspješnu turističku sezonu“, rekao je župan Komadina.

„Kvarnerski dan turizma nam je već tradicionalno prilika da zajednički obilježimo kraj još jedne turističke godine, ali i početak one nove. Uspješnu destinaciju čine uspješni ljudi, posvećeni svojem poslu kojeg obavljaju profesionalno i savjesno. Ove nagrade su priznanje njima i njihovom trudu, znanju i profesionalnosti. Uvijek sa zadovoljstvom ističemo iznimna postignuća našeg turizma. Zato je ovaj dan u godini posebno posvećen čitavoj kvarnerskoj turističkoj industriji i svima onima koji našu županiju čine jednom od najuspješnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj! Čestitam još jednom svima na zasluženim nagradama i priznanjima, radujem se budućim zajedničkim uspjesima“, izjavila je Peršić Živadinov.

VIDEO

Podsjetimo, u Primorsko-goranskoj županiji u prvih jedanaest mjeseci ostvareno je nešto više od 3,1 milijun dolazaka i 18,1 milijun noćenja, odnosno 5 posto više dolazaka i 1 posto više noćenja nego li prošle godine. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, gotovo trećinu inozemnih noćenja na Kvarneru, a slijede ih gosti iz Slovenije, Hrvatske, Austrije, Mađarske, Italije, Češke i Poljske. Poredak prema broju ostvarenih noćenja od početka godine kod subregija je sljedeći: otok Krk (koji nosi 35% svih noćenja na Kvarneru), Cresko-lošinjski otoci, Crikveničko-vinodolska rivijera, otok Rab, Opatijska rivijera, Riječki prsten i Gorski kotar. Prema vrsti smještaja najviše noćenja ostvareno je u obiteljskom smještaju (7,8 milijuna), kampovima (gotovo 4 milijuna) te hotelima (3,3 milijuna). I kada je riječ o cijeloj godini, trend potražnje za smještajem visoke kategorije je vidljivo prisutan: 38 posto više noćenja bilježe objekti s 5 zvjezdica u odnosu na 2019. godinu.

Na Kvarnerskom danu turizma uručena su brojna priznanja, uz ostale, priznanja za Godišnje hrvatske turističke nagrade, Čovjek, ključ uspjeha – Djelatnici godine na državnoj i županijskoj razini te niz posebnih priznanja povodom obilježavanja obljetnica poslovanja, a vrijedi istaknuti posebno priznanje koje je uručeno gospodinu Antonu Boloniću, poznatom dugogodišnjem turističkom djelatniku i predsjedniku Poslovnog odbora Turističke zajednice Primorsko-goranske županije.

Posthumno priznanje dodijeljeno je profesoru Mladenu Črnjaru, koji je bio redoviti profesor u trajnom zvanju Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, dugogodišnji ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije te čelnik MK Kvarner i Automotodroma Grobnik.

Na Kvarnerskom danu turizma nagrađeni najuspješniji turistički djelatnici

Više sa portala poduckun.net ...